Nutella og cookies lyder virkelig ikke dårligt, og når det så ovenikøbet er samlet i en, så kan det slet ikke være dårligt. I øjeblikket florerer der en video rundt på Facebook, med en youtube video, af en der bage nogle Nutella cookies. Min søde veninde gjorde mig opmærksom på dem, og jeg måtte straks igang med at lave dem. Det passede så perfekt, for de blev hevet ud af ovnen, 1 time før Disney sjov startede i fredags. Alle drengene i huset godkendte dem straks.
Alina har været på overnatning helt alene hos sin mormor og morfar, så hun har endnu ikke kunne godkende dem, men er sikker på, at de vil falde i god jord, så snart hun er hjemvendt og har smagt dem.
Efter min mening smager de aller bedst når de er nybagte. De kan uden problemer spises dagen efter, men de er nu bare bedst, når de er friskbagte, og det gør slet ikke noget, hvis de stadig er lidt lune. Det gør dem bare lige end tand bedre, hvis du spørg mig, for så er Nutella’en nemlig stadig lun inde i midten, mums! Et sprødt ydre med en lækker lun chokolade i midten, det er lidt ligesom at tage en bid af himlen. Give them a try, you won’t regret it 🙂
Opskrift på nok de bedste Nutella cookies.
Du skal bruge følgen:
- 110 g blødt smør
- 2/3 kop sukker
- 2 æg
- 1 spsk vanilje ekstrakt
- 2 kopper hvedemel
- 1 tsk natron
- 2/3 kop små chokolade knapper
- Nutella
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk smør og sukker til det er let og luftigt i konsistensen.
- Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk det godt sammen.
- Tilsæt vanilje ekstrakt.
- Bland mel og natron sammen i en skål for sig.
- Vend halvdelen af mel blandingen, sammen med smør-sukker-æg blandingen. Når det er vendt godt sammen, tilsættes den sidste halvdel af mel blandingen. Dejen bliver fast i det.
- Tilsæt chokolade knapperne og bland det godt rundt i dejen, så de bliver jævnt fordelt. Jeg tog kort mine hænder i brug, da jeg havde svært ved, at få det blandet ordentligt sammen med min ske.
- Nu skal kagerne “formes” og nutella’en tilsættes. Du skal derfor tage dit Nutella glas frem og sætte en teske i, så det er klart til brug. Du skal bruge begge hænder til at forme kagen.
- Jeg brugte en spiseske til at tage en stor klat dej op i hånden med. Du skal mase dejen flad i en rund cirkel inde i din hånd. I midten af cirklen lægger du en klat Nutella. Så skal du folde kanten sammen henover Nutella’en, og sikre dig at det er helt tilsluttet, så Nutella’en ikke kan løbe ud. Når det er gjort, står du med noget der minder til om en lille rund bold i hånden.
- Så lægger du din lille “bold” på en bageplade med bagepapir, med folden nederst. Giv “bolden” et lille let tryg med hånden så den bliver en smugle fladere at se på.
- Bag dine cookies midt i ovnen i 12-14 minutter.
- Sæt dine cookies til afkøling på en bagerist.
Jeg fik 15 cookies ud af denne opskrift. Alle sammen i en nogenlunde ens størrelse.
Bon appetit.
Ingen kommentar