I sidste uge lavede jeg denne smagsgode og farvefine brownie, som var divine! Det er en af de kalorielette udgaver, som gør at man kan spise den med lidt bedre samvittighed. Jeg sætter ihvertfald tænderne i den, med bedre samvittighed, end hvad jeg normalt ville have gjort, med en af mine andre brownies, som er proppet med sukker, hihi.
Denne brownie opskrift er en glutenfri udgave, men hvis jeg ikke tager meget fejl, så er det vidst også en udgave, alle palæo menneskerne ude i verden kan være med på. Den er lavet på ret så lækre ingredienser og er ualmindelig nem at lave, så giv den et forsøg, jeg er sikker på at du bliver vild med den.
Den har en rigtig lækker chokoladesmag, er let og lettere fudgy, og toppet med en lækker og cremet peanutbutter topping, som får tænderne til at løbe i vand. Jeg er tosset med peanutbutter og desværre, er jeg ved at løbe tør for den ekstra gode peanutbutter, som vi havde med hjem fra vores ferie i usa. Jeg kan slet ikke vente til april, hvor vi igen skal afsted og denne gang, skal der købes ekstra meget peanutbutter med hjem. Deres smager bare langt bedre, end det man kan købe her hjemme.
Opskrift på palæo og glutenfri brownie.
Du skal bruge følgende til kagen:
- 1 cup kokossukker
- 1/2 cup kakaopulver
- 1/2 cup kokosmel
- 1/3 cup kokosolie, smeltet
- 1/4 cup kokosmælk
- 6 æg
- 2 spsk chokolade proteinpulver, kan undlades
- 1 stk natron
- Knsp salt
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en foodprocesser og blend det godt igennem, til en jævn og glat dej.
Kom dejen i en smurt bradepande og bag i en forvarmet ovn, ved 180 grader i ca 25 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på. BEMÆRK! ingen varmluft.
Lad kagen afkøle.
Du skal bruge følgende til topping:
- 1/2 cup peanutbutter, alternativt mandelsmør
- 90 g smørbar fra Naurli‘
- 3 spsk ahorn- eller agavesirup
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend til en jævn og luftig frosting.
Fordel den lækre frosting over den afkølet brownie.
Pynt eventuelt den lækre brownie med lidt salte peanuts, det smager virkelig yummi. Opbevar din brownie på køl, eller frys et par stykker ned, så du altid har lidt kage ved hånden.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar