Jeg har efterhånden bagt en del forskellige brownies og jeg tør næsten love, at dette nok er verdens bedste og nemmeste brownie.
Jeg har bagt denne brownie op til flere gange og jeg er fortsat imponeret over, hvor nem den er at lave, og hvor helt igennem fantastisk den smager!
Hvis du vil bage en brownie der sparker benene væk under dine gæster, så er dette uden tvivl den rette.
Jeg har denne gang, peppet min brownies op med hindbær og chokolade chunks, da jeg synes, at det komplimentere denne lækre og fudgy brownie helt fantastisk. Du kan sagtens undlade hindbær og/eller chokoladen, eller erstatte hindbær med en anden type bær eller frugt. Mulighederne er mange, så prøv dig endelig frem.
Der er intet som en rigtig god brownie, og denne er nok verdens bedste brownie. Det er den ihvertfald i min verden.
Mange af de andre brownies jeg har her på bloggen, er også nogle af verdens bedste brownies, men denne brownie, topper dem lige med en marginal, da den både er fudgy, gooey og chewy, samtidig med at den er ualmindelig nem at bage.
Alt hvad der er nemt, vinder lige lidt ekstra point hos mig.
Er du til en brownie med bid i, en god og kraftig chokoladesmag, samtidig med, at den har den helt rette sødme, så er denne brownie lige noget for dig. Det er en tung kage, så et lille stykke rækker langt, med mindre dine gæster er meget glade for chokolade, for så kan det da godt være, at de kan spise et stort stykke.
Du kan med fordel bage kagen dagen før den skal bruges, da den sagtens kan holde sig på køl i ihvertfald 5 dage, forudsætning for, at du selfølgelig kan holde fingrene fra kagen, i så mange dage. Her hjemme holder den i maks 3 dage og så er rub og stub væk. Rasmus elsker at gå og hapse af kagen og jeg elsker, at han elsker det, hihi. Hvis du ikke opbevarer kagen på køl, så kan den holde sig i omkring 3 dage ved stuetemperatur.
Opskrift på nok verdens bedste brownie
Print OpskriftIngredienser
- 250g sukker
- 70g smør
- 75g kakaopulver
- 0.75 dl rapsolie
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 60g hvedemel
- 1 knsp natron
- 1 spsk maizena
- 0.5 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- 150g frosne hindbær
- 100g chokolade, grofthakket
Instruktioner
Kom smør og sukker i en gryde, og lad smørret smelte ved middel varme. Når smøren er helt smeltet, tages gryden af varmen og olie og kakaopulver tilsættes. Lad det herefter afkøle i et par minutter.
Tilsæt æg og æggeblommen og miks det godt sammen, men uden at overpiske. Det skal kun lige akkurat, være inkorporeret i dejen.
Tilsæt mel, natron, vanilje, maizena og salt, og vend det godt i dejen.
Til sidst tilsættes hindbær og og grofthakket chokolade, som vendes forsigtigt i dejen.
Kom dejen i en smurt bageform. Jeg brugte en firkantet bageform på 20×20 cm
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader, almindelig ovn, i 30 minutter og ikke 1 sekund længere. OBS! Kagen vil måske ikke virke helt færdigbagt, hvilket er helt med vilje så, no worries.
Lad kagen afkøle helt inden servering.
Noter
Du kan sagtens undlade hindbær og/eller chokolade.
Server kagen som den er, eller server den med en god vaniljeis og en masse frisk frugt. Den er perfekt som en god dessert, serveret i godt selvskab.
Rigtigt god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar