Aftensmad/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på nem og sund blomkålspizza

Opskrift på nem og sund blomkålspizza

Har du prøvet blomkålspizza ? Hvis ikke, så er det ihvertfald på tide, at du hopper ud i det. Det smager intet mindre end fantastisk og så er det oven i købet, ganske simpelt at lave. Det kræver få ingredienser og giver en minimal opvask, som i tilfælde af at du ikke har en opvaskemaskine, er en ret væsentlig ting, hihi.

Pizza lavet på blomkålsbundGlutenfri blomkålspizza lavet på blomkålsbund

Forleden lavede jeg en stor portion mini blomkålspizza’er, så jeg havde aftensmad til 2 dage. I øjeblikket har jeg lidt travlt på arbejdet og med 3 unger på slæb, så når jeg kun en brøkdel af det normale. Jeg er simpelthen så træt af, at alle institutioner i vores kommune har lukket i uge 30, hader når folk skal fortælle mig hvornår jeg skal holde ferie! Når tiden er knap er det altid godt at sørger for, at lave aftensmad nok til 2 dage.

Denne opskrift giver nok til en ret så stor pizza, eller til mange små. Jeg elsker minipizza, så er der nemlig mulighed for at lege lidt med forskelligt fyld, mums. Det er klart en smagssag om man er til store eller små pizzaer, så gør endelig som du foretrækker. I øvrigt er mini pizzaerne også helt fantastiske til ungernes madpakke. Blomkålspizza er en ret smart måde, at få lidt ekstra grønsager i ungerne på. Her hjemme er vi altid nødt til at forklæde grønsagerne lidt, for ellers sætter ungerne simpelthen ikke tænderne i det. Derfor er blomkålspizza en total win-win her hjemme.

blomkålspizza på den sunde måde

Jeg foretrækker en tynd pizza bund, så jeg lavede blomkålsbunden tynd, men foretrækker du en lidt tykkere bund, så er det bare at lave den lidt tykkere. Det er en af fordelene ved denne opskrift, der er ikke noget der kan gå galt, så prøv dig endelig frem. Fyldet kan du variere som du lyster, jeg lavede en tøm køleskabet og det er altid der, at fyldet bliver bedst, ja altså efter min mening, hihi.

mini blomkålspizza

Opskrift på nem og sund blomkålspizza.

Du skal bruge følgende: 

  • 300g frisk blomkål
  • 30g mandler
  • 2 æg
  • 1 tsk groft salt
  • 0.5 tsk hvidløgspulver
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:
Blend mandler til en fin mel.
Tilsæt blomkål og blend til fine “riskorn”.
Tilsæt resten af ingredienserne og blend til en jævn og glat blomkålsdej.
Fordel dejen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Ved mini pizzaer fordeles dejen i små portioner også i et tyndt lag.
Bag bunden eller bundene i en forvarmet ovn ved 220 grader, varmluft, i 15 minutter.
Tag bunden ud af ovnene og anret med dit foretrukne fyld.
Sæt pizzaen tilbage i ovnen og skru nu ned til 180 grader, og bag i yderligere 10-15 minutter.
Server pizzaerne imens de stadig er varme.

Hvis du har lidt leftovers til dagen efter, så kan de med fordel lunes i ovnen ved 150 grader, varmluft, i små 8-10 minutter.

Rigtig god fornøjelse.

Lækker og syndig blomkålspizza

 

Ingen kommentar

Skriv et svar