Jeg har en eller anden ting for æblekage. Det er faktisk ligegyldigt hvilken form for kage, bare der indgår æbler i den. Får man mig som gæst, og serverer en dessert/snack med lune æbler, ja så har du helt sikkert, scoret lidt ekstra plus point hos mig. Måske skyldes det, at jeg aldrig fik æblekage som barn, fordi min mor ikke kan fordrage bagte æbler, da hun fik det for meget som barn. Ja hvor ironisk er det ikke lige.
Når jeg har lidt ekstra æbler til overs, bliver der altid lavet en eller anden form for æblekage. Denne gang faldt valget på en af mine personlige favoritter, nemlig denne super nemme apple strudel. Det er faktisk også en af Rasmus favoritkager. Hans favoritkager, er sjovt nok alle sammen, nogle med æbler. Vi har åbenbart alle sammen, et eller andet for æbler her hjemme, hih.
Det jeg især elsker ved denne vidunderlige kage er, at den er super nem og lynhurtig at bikse sammen. Ja hvem elsker ikke en hurtig og nem dessert ? Jeg har ofte serveret den til fødselsdage, hvor den med glæde bliver indtaget, af familie og venner. Har du også en ting for æbler, så prøv denne opskrift, du vil elske den.
Opskrift på nem apple strudel ala Camilla
Du skal bruge følgende:
- 1 pakke butterdej
- 45 g smør
- 1.3 kg æbler
- 1/2 cup + 2 spsk sukker
- 0.5 tsk kanel.
Sådan gør du:
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og snit æblerne.
- Smelt smøren på en pande. Tilsæt æblerne, 1/2 kop sukker og kanel. Lad æblerne simre over middel varme i 10-15 minutter, til de er møre og væsken er fordampet. Lad æblerne afkøle HELT.
- Når æblerne er HELT afkølet, forvarmes ovnen til 200 grader.
- Udfold butterdejen på et let melet bordplade. Sørg for at dejen ligger på langs.
- Fordel æblefyldet på midten af dejen, i en horisontal stribe, og lad der være 3 cm afstand op til toppen og ned til bunden. Tag højreside af dejen og fold over æble fyldet. Fold nu venstreside over den side, du netop har foldet. Vend dejen i et smut tag, over på en bageplade beklædt med bagepapir, så dejen nu vender med “foldesiden” nedad. På den måde lukkes sammenfoldningen, når kagen bliver bagt. Fold enderne ind under dejen, så fyldet bliver forseglet inde i butterdejen.
- Pensel din apple strudel med lidt smeltet smør og drys med de resterende 2 spsk sukker.
- Med en skarp kniv skæres 3-4 riller i din apple strudel. Det er så dampen kan komme ud af kagen.
- Bag kagen i 35-40 minutter, til den er flot gyldenbrun. Bemærk! Bagetiden kan variere, da ingen ovne varmer ens.
- Lad din apple strudel hvile i 10 minutter før servering.
Den lækre apple strudel smager helt fantastisk, ganske som den er, men hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af den, så kan du sagtens pynte den med glasur, eller servere den med en god vaniljeis, en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum. Hvilken bedre måde at synde på, end med et stykke af denne lune herlighed. Ja jeg siger ihvertfald ikke nej tak!
2 Kommentar
Jens Aggerholm.
11. oktober 2020 at 11:02Fin og forstålig opskrift, jeg er også helt vild med Appel Strudel, jeg fik det første gang i Wien og så var jeg solgt.
Camilla
15. oktober 2020 at 9:39Hej Jens
Tak – jeg forsøger at gøre det så forståeligt som muligt 😊 Jeg tror vidst, at jeg skal have handlet ind til en omgang apple strudle. Det er alt for længe siden den er blevet lavet.
Mvh Camilla