Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækre træstammer

lækker opskrift på velsmagende træstammer

Det der med at være igang med en stor omlægning af kost og livsstil, og så samtidig have en mand og 3 unger, med en stor forkærlighed for træstammer og romkugler, var her i weekenden lidt af en udfordring. Men jeg kom en oplevelse rigere ud af det og kunne give mig selv et klap på skulderen, for ikke at have syndet, for helt ærligt ik, så har jeg også en kæmpe forkærlighed for træstammer, og især den hjemmelavet af slagsen.

Opskrift på lækre og velsmagende træstammer

Søndag eftermiddag blev ungerne og jeg enige om at lave træstammer, men vi havde sørme ingen kagerester, så dem måtte vi lige starte ud med at bage. Vi bagte en ganske almindelig chokoladekage, men en sandkage og/eller marmorkage er også et rigtig godt bud, på en nem og hurtig kage, du kan bruge til lige netop dette formål.

Hvis du ikke har smagt hjemmelavet træstammer før, eller romkugler for den sags skyld, så har du altså noget at se frem til! En hjemmelavet træstamme smager bare lige lidt mere fantastisk og er efter min mening, langt bedre end dem du køber hos bageren. De er faktisk ret nemme at lave. Første gang jeg skulle lave dem, blev jeg positivt overrasket, over hvor nemme de enlig var at lave og hvor lidt tid det krævede. Jo flere gange man laver dem, jo bedre bliver man og jo flottere finish vil træstammerne automatisk få. Hvis man altså går op i den slags. Øvelse gør mester, som min mor altid siger.

Du skal bruge følgende til træstammefyldet:

 • 400g kagerester
 • 100 g marcipan
 • 100g mørk chokolade – smeltet og afkølet
 • 1 spsk kakao
 • 1 spsk hindbærmarmelade
 • 2 spsk romessens

Sådan gør du:

 • Blend kageresterne og marcipan godt sammen.
 • Rør alle ingredienserne godt sammen til en fast masse. TIP! Jeg bruger altid min rørmaskine.
 • Smag massen til med romessen. (Jeg bruger langt mere end det oplyste i opskriften)
 • Sæt massen på køl til den har sat sig.
 • Del deje i 4 stykker og tril 4 lange pølser. TIP! jeg plejer at lave dem 3-4 cm i diameter.
 • Opbevar træstammerne på køl imens du laver marcipan overtrækket.

Du skal bruge følgende til marcipan overtrækket: 

 • 200g marcipan
 • 25g glukosesirup
 • 90g flormelis

Sådan gør du:

 • Rør alle ingredienserne godt sammen. TIP! Jeg benytter altid min røremaskine.
 • Del marcipanen i 4 stykker og rul den tyndt ud.

Sådan samler du træstammerne:

 • Pak de 4 pølser ind i den udrullede marcipan.
 • Skør træstammerne i mindre stykker TIP! Tør kniven af efter hvert snit.
 • Smelt 70 g mørk chokolade over vandbad.
 • Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og stil dem på et stykke bagepapir til chokoladen har sat sig.

Jeg opbevarer altid mine træstammer i en tætsluttet beholder og gerne på køl hvis muligt, men det er intet must, holdbarheden er dog længere på køl, men sådan en portion træstammer, holder ikke mere end 2 dage hjemme hos os. Så snart vores venner og familie får nys om at de er lavet, er vores hjem indtaget af venner og familie.

Opskrift på lækre hjemmelavet træstammer

Ingen kommentar

Skriv et svar