Bageværk/ Opskrifter

Opskrift på lækre juleboller

Opskrift på lækre juleboller

Disse juleboller har været på tegnebrættet siden jul og nu er de fuldstændig som de skal være. De har virkelig været ventetiden værd! De smager af jul, hvis du altså kender den smag ? hih.  Bollerne smager vidunderligt og allerede ved første bid svæver tankerne hen på jul og alt hvad julen indebærer. Her hjemme elsker vi jul og vi glæder os allerede til næste jul, trods det, at det lige har været jul, hih.

nem opskrift på bløde boller med appelsin

Lille L vågnede ligbleg i hoved i morges, med lidt feber og kort efter han vågnede, startede opkast cirkuset! Min gud hvor det bare passede dårligt, med syge unger idag, men det kommer altid, når det passer værst. Mine arbejds planerne blev hurtig ændret, men jeg havde lidt arbejde, som jeg ikke kunne udskyde. L blev derfor passet af farfar i en lille time, imens jeg fik klaret mit arbejde. Da vi kom hjem ville han rigtig gerne have boller, så jeg hoppede naturligvis i køkkenet og fik bikset en omgang bløde og saftige juleboller sammen. Det er jeg sikker på, er lige præcis den medicin, han har allermest brug for, hih.


Julebollerne er et kæmpe hit, især R og jeg er kæmpe fan! Vores ældste er overhoved ikke fan af dem, heh, han er ikke til boller med nødder eller kerne i, men så er der bare flere til os andre. Han er den af vores 3 børn der er mest kræsen, han er virkelig svær at tilfredsstille, mega trælst, men sådan er det. Jeg var også mega kræsen som barn, så jeg håber på, at han vokser fra det, ligesom jeg gjorde.

Julebollerne er noget af det blødeste jeg længe har smagt og udover at de er mega bløde, så er de også saftige og svampede. De har den lækreste smag af jul, ja og hvordan smager jul så ? for mig smager jul af varme, appelsin, nødder og krydderier. Så disse juleboller har en lækker og vel afbalanceret smag af både appelsin, kardemomme, kanel og lækre mandler, med et knasende ydre af perlesukker, mums, mine tænder løber allerede i vand.

Hvis du ikke er til kardemomme, så halver mængden og hvis du heller ikke er til mandler, så prøv med en anden nød, eller undlad dem helt. Det vil være en skam, hvis det er lige præcis dette, der afholder dig fra at lave dem, de er nemlig total uimodståelige. Giv dem et forsøg, du vil ikke fortryde det.

Jeg har bagt bollerne en del gange efterhånden og de holder sig lækre, svampede og bløde i op til 2 dage, ja faktisk i helt op til 3 dage med en god omgang tand smør, for tand smør skal der til, hih. Jeg opbevarer chokoladebollerne i en Istad plastpose fra Ikea med zip lukning, de kan bruges igen og igen, grundet den praktiske lukning. Det er simpelthen så smart og så findes de i flere forskellige størrelser.

Opskrift på lækre juleboller

Print Opskrift
Serveringer: 12 stk Forberedelsestid: 2 timer og 15 minutter

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl vand, finger lunt
  • 50g smør, smeltet
  • 200g creme fraiche 18%
  • 1 dl æblemos
  • 4 spsk sukker
  • 0.5 tsk fintsalt
  • 2 spsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 pk appelsinskal fra Dr. Oetker
  • 60g mandler, hakket
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker til pynt

Instruktioner

1

Rør gæren ud i det lune vand.

2

Tilsæt creme fraiche, smeltet smør og æblemos. Blandt det godt sammen.

3

Tilsæt sukker, salt, kardemomme og kanel.

4

Herefter tilsættes appelsinskal, hakket mandler og mel. Ælt dejen godt igennem til du har en glat og ensartet dej.

5

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

6

Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et meldrysset bord.

7

Del dejen i 12 lige store stykker.

8

Form bollerne og sæt dem tæt ved siden af hinanden, på 1 bageplade beklædt med bagepapir.

9

Dæk bollerne til og lad dem hæve i 45 minutter.

10

Pensl bollerne med 1 sammenpisket æg og drys med en generøs mængde perlesukker.

11

Bag juelbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, i 15-20 minutter, eller til de er flotte gyldne.

12

Lad bollerne afkøle på en bagerist

Noter

Dejen skal være meget blød og en smule klæg, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så kan du altid tilsætte lidt ekstra mel.

Jeg bagte bollerne i en 20x30 cm form, beklædt med bagepapir.

Bollerne smager fantastisk uden noget, men en omgang tandsmør har aldrig gjort nogen fortræd, andet end måske lige din figur, hih. Vi har svært ved at holde fingrene fra julebollerne her hjemme, så de første boller bliver oftes indtaget, imens de stadig er lune, mums.

Jeg har benyttet en hjemmelavet æblemos i denne opskrift, da denne er min absolut favorit. Hvis tiden er knap, så kan du sagtens snyde lidt og købe en i supermarket, I won’t tell if you won’t tell 😉

Rigtig god fornøjelse.

verdens bedste boller

Ingen kommentar

Skriv et svar