Bageværk/ Opskrifter

Opskrift på lækkert malt franskbrød

opskrift på malt franskbrød

Jeg elsker at bage, som I jo nok efterhånden har fundet ud af, hvis i har fulgt lidt med på bloggen. I sidste weekend fik jeg bagt dette lækre malt franskbrød, som smager fuldstændig som det man køber hos bageren. Jeg har bagt det masser af gange før, og det hitter altid hos familien. Hvem elsker ikke et lækkert lunt franskbrød ?

Hjemmebagt franskbrød

Franskbrødet skal foldes på en lidt special måde, som ikke rigtig kan beskrives, det skal ses. Derfor skal jeg nok få filmet en DIY til jer, hurtigst muligt, så i kan se hvordan jeg gør det. Jeg har ikke prøvet at bage brødet, uden at folde det på denne måde, men er sikker på at det nok skal blive lækkert, uanset hvordan du folder og ælter det. Opskriften kan også sagtens anvendes til at lave rundstykker med istedet.

Du skal bruge følgende:

  • 1000g hvedemel 0/00 (Jeg bruger en italiensk hvedemel /00 fra netto)
  • 765g mælk
  • 23g salt
  • 20g malt
  • 50g gær
  • 15g sukker

Sådan gør du:

  • Find din køkkenmaskine frem.
  • Smuldre gæren og udblød den i mælken.
  • Resten af ingredienserne tilsættes.
  • Dejen æltes i køkkenmaskinen i ca 15 min.
  • Dejen stilles tildækket til hævning i 30 minutter et lunt sted.
  • Dejen hældes ud på et mel drysset bord, og deles i 3 lige store stykker. Form 3 franskbrød og læg dem ved siden af hinanden på en bageplade.
  • Tildæk franskbrødene og lad dem hæve i 30 min.
  • Sæt din el-kedel over med vand.
  • Brødene bages i midten af ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter. Sæt en bageplade nederst i ovnen og hæld det kogende vand i den. Det kogende vand gør brødet sprødt, så det er en vigtig ting at huske.

Brødet smager bedst når det er nybagt, da det vil være mest sprødt. Brødet kan sagtens holde sig i et par dage, og vil stadig smage lige så fantastisk.

Maltbrød

 

2 Kommentar

  • Reply
    kim petersen
    3. december 2016 at 15:07

    23 gram salt lyder af voldsom lidt meget i forholdet til de 1000 gram så nu vil jeg høre om dette ikke er en fejl

    med venlig hilsen
    kim petersen

    • Reply
      Camilla
      9. december 2016 at 15:50

      Hej Kim
      Det er ikke en fejl 🙂 Der skal bruges 23g groft salt. Hvis du bruger fint salt, skal mængden reduceres.
      Glædelig jul.
      Mvh Camilla

    Skriv et svar