Jeg elsker at bage, som I jo nok efterhånden har fundet ud af, hvis i har fulgt lidt med på bloggen.
I sidste weekend fik jeg bagt dette lækre malt franskbrød, som smager fuldstændigt, som det man køber hos bageren. Jeg har bagt det masser af gange, og det hitter altid hos familien.
Hvem elsker ikke et lækkert lunt franskbrød ?
Franskbrødet skal foldes på en lidt special måde. Jeg har forsøgt at beskrive det under instruktionerne og håber, at det giver mening?
Jeg skal nok få filmet en DIY til jer, så I kan se hvordan jeg gør det. Jeg har ikke prøvet at bage brødet, uden at folde det på denne måde, men er sikker på, at det nok skal blive lækkert, uanset hvordan du folder det.
Opskriften kan med fordel anvendes, til at lave rundstykker med istedet.
Opskrift på lækkert malt franskbrød
Print OpskriftIngredienser
- 1000g hvedemel 0/00 (Jeg bruger en italiensk hvedemel /00 fra netto)
- 765g mælk
- 23g salt
- 20g malt
- 50g gær
- 15g sukker
Instruktioner
Find din køkkenmaskine frem.
Smuldre gæren og udblød den i mælken.
Resten af ingredienserne tilsættes.
Dejen æltes i køkkenmaskinen i ca 15 min.
Dejen stilles tildækket til hævning i 30 minutter et lunt sted.
Hæld forsigtigt dejen ud på et mel drysset bord, og del i 3 lige store stykker.
Tag det ene af de 3 dej-stykker. Flad det forsigtigt ud med hænderne til ca 2 cm tykkelse. Fold toppen ned til midten, efterfulgt af bunden der foldes hen over toppen. Fold dernæst højre side ind til midten, og herefter venstre side ind over den foldede højre side. Vend forsigtigt den sammenfoldet dej, så toppen du foldede, nu vender nedad. Spænd forsigtigt dejen op, ved at bruge tommelfingrene til at skubbe dejen ind under sig selv. Gentag dette step med de 2 sidste dej-stykker.
Læg forsigtigt, brødene ved siden af hinanden, på en bageplade beklædt med bagepapir..
Tildæk franskbrødene og lad dem hæve i 45 min.
Sæt din el-kedel over med vand.
Brødene bages i midten af ovnen ved 200 grader varmluft, i ca 40 minutter. Sæt en bageplade nederst i ovnen og hæld det kogende vand i den. Det kogende vand gør brødet sprødt, så det er en vigtig ting at huske.
Brødet smager bedst når det er nybagt, da det er mest sprødt her. Brødet kan sagtens holde sig i et par dage, og vil stadig smage lige så fantastisk.
3 Kommentar
kim petersen
3. december 2016 at 15:0723 gram salt lyder af voldsom lidt meget i forholdet til de 1000 gram så nu vil jeg høre om dette ikke er en fejl
med venlig hilsen
kim petersen
Camilla
9. december 2016 at 15:50Hej Kim
Det er ikke en fejl 🙂 Der skal bruges 23g groft salt. Hvis du bruger fint salt, skal mængden reduceres.
Glædelig jul.
Mvh Camilla
Lisbeth Jensen
7. december 2021 at 17:15Det var rart hvis du skrev hvad 765 g mælk svarer til, jeg kan ikkefinder omregner på det.
Vh Lisbeth