Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på lækkert foccacia brød

Opskrift på lækkert foccacia brød

Jeg har altid elsket foccacia brød, helt tilbage i folkeskolen solgte de, de lækreste og og mest svampede foccacia brød i kantinen, lige siden har jeg haft en eller anden ting, for det lettere fedtede brød. Ja i min verden, skal et foccacia brød have en luftig krumme samtidig med, at det er lettere fedtet grundet den gode mængde olie, som brødet indeholder.

Der findes rigtig magne forskellige variationer af foccacia brød, og denne variation er min klare favorit. Brødet er blødt, luftigt og har en god smag af rosmarin, salt og olivenolie. Brødet er skønt som tilbehør til en lækker suppe, gryderet eller til tapas. Af og til spicer jeg brødet lidt op, ved at tilsætte hele udstenede oliven, eller en god feta ost, det smager også skønt med cherrytomater. Prøv dig lidt frem og se hvordan du foretrækker dit foccacia brød, mulighederne er mange. Brødet smager bedst når det er friskt, for der er det dejlig blødt, men det kan sagtens spises dagen efter, der er det bare knap så blødt.

Du skal bruge følgende til dejen: 

  • 50 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 450 g pizzamel
  • 1.5 dl jomfru olivenolie
  • 1 tsk salt

Du skal bruge følgende til pynt: 

  • 4 tsk flage salt
  • 4 spsk friske rosmarin blade – Tørret rosmaring kan også bruges.
  • 0.5 dl jomfru olivenolie

Sådan gør du: 

Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt og mel, ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket i 40 minutter. TIP! Jeg lader altid dejen hæve i ovnen, altså en slukket ovn.
Slå dejen ned og kom den i en form eller bradepande, der er smurt med olivenolie.
Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket i 30 minutter.
Prik huller i dejen med fingerspidserne. Pensl brødet med resten af olivenolien, drys med salt og rosmarin.
Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter.
Lad brødet afkøle i formen.

Brødet smager helt fantastisk, når det stadig er lunt, men det smager mindst lige så skønt, når det er afkølet.

opskrift på blødt og luftigt foccacia brød

Ingen kommentar

Skriv et svar