Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker lagkage med hindbær og hvid chokolademousse

Opskrift på lækker lagkage med hindbær og hvid chokolademousse

Jeg sad netop og kikkede mine billeder igennem, og opdage til min store rædsel, at jeg har glemt at få smidt opskriften op, på denne lækre fødelsdagslagkage i børnehøjde. Lagkagen blev serveret til Alina’s 6 års fødselsdag, i følgeskab med endnu en herlig lagkage. Gæsterne elskede begge kager og denne lagkage, faldt især i god jord hos alle ungerne. Det må have noget at gøre med, at det var en Barbie lagkage og familiens unger, primært er tøser. Alina fik Barbie sukkerprintet af min mor for lidt tid tilbage, og det VILLE prinsesse Alina have på en af lagkagerne, så det stod slet ikke til diskussion, der skulle være en lagkage i børnehøjde.

fødselsdagslagkage i børnehøjde med hindbær og hvid chokolademousse - opskrift

Der er nu intet som en lækker lagkage og her hjemme, får vi faktisk kun lagkage når ungerne holder fødselsdag, så der er ret langt imellem lagkagerne. Det er sjældent at muligheden byder sig, til at bage en lagkage, der kan serveres til en anden lejlighed, end lige fødselsdage. Måske jeg skal til at arranger nogle flere fester, så vi kan få noget mere lagkage, tihi.

Med denne lagkage har jeg forsøgt, at taget udgangspunkt i, at lave en lagkage i børnehøjde, hvilket fyldet og udseendet på kagen afspejler meget godt, i hvertfald efter min mening. De voksne guffede også lagkagen i sig med største velbehag, så det er ikke kun en lagkage i børnehøjde, det er også en lagkage i voksenhøjde. Udseendet på kagen kan du med fordel tilpasse, så lagkagen for et mere voksent udtryk, ja for den sagsskyld, kan du jo også sagtens variere indeholdet af kagen, så indeholdet bliver mere børnevenligt. Det er jo det der er så fantastisk ved lagkager, du kan lave lagkagen præcis som du ønsker. Jeg deler blot mine opskrifter med dig, så du kan få lidt inspiration til nye bageprojekter. Du kan med fordel bruge en mousse, fra en af de andre kager jeg har lavet i tidens løb, og bundene fra en tredie kage hvis du lyster. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Lagkagen smagte skønt og var som sagt et stort hit, blandt både store og små i familien. Lagkagen bestod af lette og luftige vanilje prikket lagkagebunde, hindbærmousse, hvid chokolademousse med grofthakkede crunchy hvid chokolade, marcipanlåg langs kanten, Barbie sukkerprint på toppen, små flødeskums stjerne drysset med forskellig farvet krymmel. Se det er da en lagkage i børnehøjde.

Jeg lavede lagkagen dagen før vi skulle bruge den, og pyntede den på selve dagen. Så var der rigeligt med tid til, at mousserne kunne nå at sætte sig ordentlig. Der er ikke noget værre end en mousse, der ikke har nået at sætte sig. Jeg har desværre oplevet, at moussen ikke havde fået tid nok, til at sætte sig og det er altså en katastrofe. Så timing is everything!

Barbie fødselsdags lagkage med hindbær og hvid chokolademousse - opskrift

Opskrift på lækker lagkage med hindbær og hvid chokolademousse.

Du skal bruge følgende til lagkagebundende:

Sådan laver du lagkagebunde:

Smør, sukker og vaniljekorn piskes let og luftig. Tilsæt æggene i ét ad gangen.
Sigt mel og bagepulver og vend det i massen.
Kom dejen i en smurt springform. TIP! Jeg brugte en springform på 20 cm.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft. Bag kagen i 15-25 minutter, tjek efter med en tandstik. Kagen er færdig når tandstikken trækkes op uden krummer på.
Kagen afkøles helt, inden den flækkes til 3 tynde bunde. TIP! Bundene kan med fordel bages dagen før, eller fryses ned. Læg blot et stykke bagepapir imellem hver bund og kom dem i en frysepose.

Du skal bruge følgende til hindbærmousse: 

  • 150 g hindbær, frost
  • 1/4 dl sukker
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 3 spsk vand
  • 3 blade husblas
  • 1/4 L piskefløde

Sådan laver du hindbærmoussen:

Udblød husblassen i rigeligt med koldvand.
Hindbær, sukker, vaniljekorn og vand bringes i kog. Lad det simre til hindbærene er kogt godt ud.
Når bærene er færdig kogte, tages gryden af varmen og hindbærgrøden blendes godt igennem, med en stavblender.
Sigt hindbærgrøden, så du får en glat og ensartet hindbærgrød, uden de små kerner fra hindbærene. TIP! Du kan med fordel springe dette step over, hvis du ikke har noget imod, at de små kerner fra hindbærene kommer i din mousse.
Tag husblassen op og knug overskydende vand fra, og tilsæt dem til den varme hindbærgrød. Rør godt rundt indtil husblassen er helt opløst.
Stil gryden til siden og lad hindbærgrøden køle ned til stuetemperatur. Grøden må ikke begynde at stivne.
Pisk 1/4 l fløde til flødeskum og vend den afkølet hindbærgrød, forsigtigt med flødeskummen. Stil hindbærmoussen på køl i et par timer, så den kan nå at sætte sig. Tip! Jeg kommer altid mine bunde i en bagering med kageplast, så kan jeg nemlig komme min mousse direkte på bundene og sætte den på køl, så moussen sætter sig præcis som jeg ønsker.

Du skal bruge følgende til hvid chokolademousse:

  • 150g hvid chokolade
  • 50 g hvid chokolade med crunch
  • 2 æggeblommer
  • 1/4 dl mælk
  • 3 blade husblas
  • 1/4 L piskefløde

Sådan laver du hvid chokolademousse, med stykker af crunchy hvid chokolade: 

Udløb husblassen i rigeligt med koldt vandt.
Varm mælken op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smelt husblassen i den varme mælk.
Hak den hvide chokolade og kom det i en skål. Hæld den stadig varme mælk, over den hakket hvide chokolade og rør det godt rundt, til du har en jævn chokolademasse.
Lad chokolademassen afkøle let og vend herefter æggeblommerne forsigtigt i chokolademassen.
Stil chokolademassen til side og lad den køle ned til stuetemperatur. Massen må ikke begynde at stivne.
Pisk 1/4 L fløde til flødeskum og vend den i chokolademassen. Grov hak de sidste 50 g hvid chokolade med crunch, og vend det i din hvide chokolademousse. Stil den hvide chokolademousse på køl i et par timer, så den kan nå at sætte sig. Tip! Jeg kommer altid mine bunde i en bagering med kageplast, så kan jeg nemlig komme min mousse direkte på bundene og sætte den på køl, så moussen sætter sig præcis som jeg ønsker.

Jeg pyntede lagkagen med et hvidt marcipan omslag, langs hele kanten af lagkagen. Herefter kom jeg Barbie sukkerprintet på toppen af kagen, sprøjtede nogle stjerne af flødeskum langs kanten, med en stjernetyl og pyntede med lidt forskellig farvet krymmel. Er ret tosset med det barnlige udtryk lagkagen fik og Alina elskede sin kage, hvilket bestemt var det jeg forsøgte at opnå. Det giver altid en dejlig følelse i kroppen, når ens unger bliver så glade, for noget man har lavet til dem.

Husk at et lille stykke rækker langt, da flødemousse kager som denne, ligger tungt i mavsen.

Opskrift på skøn fødselsdagslagkage med hindbærmousse og hvid chokolademousse

 

 

 

19 Kommentar

  • Reply
    Michelle
    31. august 2017 at 9:46

    Hvor ser den bare lækker ud! Jeg skal prøve at bage den i weekenden, så må vi se, om jeg har held med det. Jeg havde planer om at samle den lørdag, da den skal serveres søndag. Når du opbevare den i køleskabet, har du den så dækket til? Har du et forslag til anden topping? Noget nemt og hurtigt- jeg tænkte måske bare flødeskum smurt ud i et tyndt lag- men bliver det for meget?
    Det er til en, der fylder 1 år, og en der fylder 13. 😃

    • Reply
      Camilla
      7. oktober 2017 at 22:58

      Hej Michelle

      Den smager også helt fantastisk! 🙂 Når jeg laver lagkager som skal serveres om søndagen, så plejer jeg at bage bundene fredag aften. Når de er helt afkølet, pakker jeg dem ind i bagepapir og herefter i film, så undgår jeg nemlig at bundene klæber fast til filmen. De kan faktisk også bages et godt stykke tid i forvejen, da de kan fryses ned. Lørdag laver jeg moussen og samler kagen i en bagering, med bageplast. Jeg opbevarer kagen utildækket på køl til søndag, hvor jeg fjerner bagering og bageplast inden den skal pyntes. Håber at dette giver mening? 🙂

      En nem og hurtig topping favorit her hjemme, er en hvid eller farvet glasur på toppen, med masser af krymmel, hvor jeg har dekoreret siderne med flødeskum. Hvis du ikke er til sprøjteposer og tyller, så kan du sagtens smøre kanten med en generøs mængde flødeskum. Her hjemme elsker vi nemlig alle sammen flødeskum, ved undtagelse lige af manden, men han får lov at skrabe det af, hvis der er for meget 😉

      Stort tillykke med dine børn 🙂

      Mvh Camilla

  • Reply
    Vibeke
    17. november 2017 at 12:55

    Er det kun 1/4 del mælk til chokolademoussen?

    • Reply
      Camilla
      17. november 2017 at 17:34

      Hej Vibeke
      Ja det er helt korrekt. Der skal kun bruges 1/4 dl mælk, da der også skal bruges 1/4 L piskefløde 🙂
      Rigtig god weekend.
      Mvh Camilla

  • Reply
    Christina
    26. oktober 2018 at 19:07

    Hejsa jeg er ved at lave denne lagekage til i morgen- hvis man ikke har bageplast kan man så ikke lægge kagen sammen med det sammen??
    skal moussen så sætte sig i en skål???

    • Reply
      Camilla
      29. oktober 2018 at 16:48

      Hej Christina
      Hvis du ikke har bageplast, så beklæd din bagering med husholdningsfilm, det fungere også ganske fint 😊 Ellers må vejen frem være, at lade moussen sætte sig og så efterfølgende forsøge at brede den ud på bundende.
      Mvh Camilla

    • Reply
      Tina
      17. juni 2020 at 9:35

      Hvor mange personer er der Ca til ?

      • Reply
        Camilla
        19. juni 2020 at 8:25

        Hej Tina
        Det afhænger af hvor store stykker man godt til have. Her hjemme blev det til 10-12 stykker 🙂
        Mvh Camilla

  • Reply
    Pernille
    8. februar 2019 at 10:45

    Da jeg vil bruge den hvide mousse i en anden kage vil jeg fryse det bed – ved du om man kan gøre det?

    • Reply
      Camilla
      13. februar 2019 at 18:02

      Hej Pernille
      Man kan sagtens fryse den ned når kagen er ‘støbt’ og lade den sætte sig på den måde – det går lidt hurtigere når den kommer i fryseren 😊
      Mvh Camilla

  • Reply
    Pernille
    2. maj 2019 at 23:58

    Hejsa
    Må lige høre den hvide chokolade mousse kan man godt gange op ik skal nemlig bruge1/2 l fløde og er ny i bagning 😊

    • Reply
      Camilla
      3. maj 2019 at 7:21

      Hej Pernille
      Ja naturligvis, du ganger bare op 😊
      Mvh Camilla

  • Reply
    Ditte Rasmussen
    28. maj 2020 at 9:38

    Hej Camilla

    Hvor lang tid kan moussen stå i køleskabet?

    Kan jeg lave den fredag, når jeg skal bruge den søndag? 🙂

    • Reply
      Camilla
      28. maj 2020 at 9:41

      Hej Ditte
      Du kan sagtens lave den fredag. Jeg ville dog vente med, at pynte kagen til den skal bruges søndag – især hvis du bruger marcipan 🌻
      Mvh Camilla

  • Reply
    Majken
    25. november 2020 at 15:21

    Hej Camilla
    Pisker du ikke æggeblommerne inden de blandes i mælke/chokoladeblandingen til chokolademoussen?

    Majken

    • Reply
      Camilla
      25. november 2020 at 20:46

      Hej Majken
      Nej det gør jeg ikke 😊
      Mvh Camilla

  • Reply
    Laura Røn
    29. august 2021 at 21:29

    Hej Camilla,
    Kan jeg godt lægge bund, mousse, bund, mousse og bund med det samme uden det bliver for tungt for den nederste mousse? Jeg kan ikke helt regne ud om det er det som du gør? 🙂

  • Reply
    Susanne
    31. oktober 2021 at 8:04

    Nøj hvor var chokolade moussen fast, havde håbet på dem bille være mere luftig?
    Og hembærmosse skilte første gang, tænker det var fordi flødeskummen ikke var pisket let

    Det blev desværre ikke en succes på det færdige resultat.
    Det vil være en meget stor hjælp, hvis du vil skrive faædgrupperne ind også 🙂

  • Reply
    Mai
    1. oktober 2023 at 12:20

    Hvor langtid skal moussen være på køl ? Kan man lave den om morgenen og ligge kagen sammmen allerede samme eftermiddag ?

  • Skriv et svar