Hvem elsker ikke en god karamel is ? Tja jeg siger ihverfald ikke nej tak og slet ikke til den her hjemlavet silkebløde flødeis.
Jeg er kæmpe fan af karamel sauce, faktisk er jeg bare generelt en stor karamel elsker, så denne kombination af en lækker let flødeis og karamel er slet ikke dårligt. Denne is er simpelthen så nem at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at forsøge sig med at lave den. Din familie vil elske dig for det.
Rasmus var vild med denne is og der skal alligevel lidt til at imponere ham, så det må være et lille klap på skulderen til mig. Hans foretrukne is af dem jeg har lavet, har indtil videre været Pistacie isen og denne. Prøv dem, du vil ikke fortryde det.
Jeg opbevarede isen i en tæt sluttet flamingo beholder, men hvilken som helst tætsluttet beholder går an.
Du skal bruge følgende:
- 1/2 liter piskefløde
- 1.5 dåse Cremet karamel
- 2 tsk vanilje ekstrakt
Sådan gør du:
- Rør godt rundt i den cremet karamel, så den bliver dejlig blød.
- Pisk den kolde fløde til en blød flødeskum.
- Tilsæt 1 dåse cremet karamel og pisk nu videre til du har en stiv flødeskum. TIP! Pas på du ikke overpisker, da fløden så vil skile.
- Tilsæt vanilje ekstrakt og rør det godt ind i flødeskummen. TIP! Vanilje ekstrakten gør at isen ikke krystallisere i fryseren, så det er et vigtigt step.
- Rør forsigtigt det sidste af den cremet karamel ind i karamelflødeskummen. TIP! Der må meget gerne være karamelspor i isen, ligesom du kan se på billedet. Det smager nemlig ekstra godt.
- Kom karamelflødeskummen i en tæt slutte beholder og frys den i mindst 6 timer.
Efter mindst 6 timer i fryseren er isen klar til servering. Rigtig god fornøjelse med at lave den.
Ingen kommentar