Efter lidt længere tids fravær fra bloggen vil jeg forsøge, at vende lidt tilbage igen. Jeg har simpelthen så mange lækre sager jeg godt vil dele med dig, så du kan godt glæde dig. Kombinationen af sorg, stress og sygdom fik simpelthen skovlen under mig, men jeg er endelig ved at være tilbage igen, lige tidsnok til at jeg skal holde stor fest på lørdag. Nogle bliver nemlig 30, men føler sig stadig som en på 18 hihi.
Som altid startede min morgen ud med en omgang alt for lækker grød. I dag ville jeg prøve noget nyt, så det blev til en havregrød med chiafrø, banan og vanilje, som jeg toppede med karameliserede bananer og lidt kokos. Jeg var desværre løbet tør for kokosflager, så det er netop skrevet på indkøbssedlen.
Det er en hurtig morgenmad proppet med gode proteiner, som samtidig smager helt fantastisk. Det er 290 kcal kærlighed samlet i en skål, ja for mig er det altså kærlighed hihi. Der er intet som en lækker og cremet havregrød, der er proppet med lækre og sunde ingredienser. Det varmer dejligt på en af de lidt køligere forårsdage, for det kan altså godt være at solen skinner og vejret er fantastisk, men det er godt nok koldt uden for.
Opskrift på hurtig havregrød med chia, vanilje og banan.
Du skal bruge følgende til 1 pers:
- 1 dl grovvalset havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 1 tsk chiafrø
- 0.5 banan, most
- 2.5 dl vand
- 2 æggehvider
Sådan gør du:
kog havregryn, vanilje, salt, chiafrø, bananmos og vand op ved høj varme, imens du rør i grøden. Når grøden koger, skrues der ned på medium varme. Lad grøden simre til den har den ønskede konsistens. Når havregrøden er begyndt at samle sig, tilsættes æggehviden under omrøring.
Når havregrøden igen har den ønskede konsistens, tages den af varmen.
Du skal bruge følgende til den karamelliseret banan:
- 1/2 banan
- 15g Sukrin gold
- 10g Salted caramel, Zero topping
Sådan gør du:
Flæk bananen på langs.
Smelt sukrin og salted caramel topping sammen på en pande og lad det boble lidt op, til en lækker og tyk karamel. Tilsæt så bananerne.
Lad bananerne stege indtil de har suget det meste af karamellen, og vend dem så på panden.
Når bananerne er blevet lækre gyldne og karamelliseret, toppes de på grøden, sammen med eventuelle rester af den uimodståelige karamelsauce.
Server den lækre og cremede chia- havregrød imens den stadig er varm. Top grøden med de karamelisserede bananer og lidt kokosflager, mums siger jeg bare.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar