Cheesecake kan laves på mange forskellige måder og med mange forskellige smagsindtryk. Jeg elsker en vaniljeprikket, cremet og fyldig cheesecake, som er proppet med god smag. Ja hvem elsker ikke en kage proppet med god smag ? Kombinationen af den sprøde og knassende bund, det cremet fyld, som er toppet med en lækker frugt gele, er intet mindre en perfekt efter min mening.
Personligt er jeg knap så vild med en cheesecake der indeholer alt for meget syrlighed, så jeg holder altid lidt igen med lime/citron, men er du til lidt mere syrlighed, så skal du helt sikkert tilføje lidt ekstra til opskriften.
Jeg bagte denne utrolig lækre cheesecake til 2 juledag, hvor vi som altid stod for at medbringe kage. Det er en nem opskrift, som enlig ikke kræver det helt store, men resultatet bliver enestående og vil klart imponerer dine gæster. Jeg var desværre løbet tør for kageplast, så jeg dækkede min bagering med almindelig husholdningsfilm, det er derfor kanten på kagen, ikke står knivskarpt, men hey, det giver da også kagen lidt ekstra charme.
Du skal bruge følgende til bunden:
250 g Digestivekiks
100 g Smør – Smeltet og afkølet
60 g Hvid chokolade
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen
- Blendt kiksene
- Bland kiks, smør og chokolade godt sammen.
- Pres massen til en bund i en springform eller bagering TIP! Jeg brugte min bagering og indstillede den til 20 cm.
- Sæt bunden i køleskabet i en halv timestid.
Du skal bruge følgende til ostecremen:
3 blade husblas
400 g flødeost
100 g flormelis
1 vaniljestang – Kornene
1 lime – Saft og skal
2.5 dl piskefløde
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Fordel dem let i flormelis.
- Rør flødeost, vaniljekorn/flormelis og skal + saft fra lime godt sammen.
- Udblød husblas og smelt det over vandbad. Når husblassen er udblødet vendes 3 spsk af ostecremen i husblassen, så det får ca. samme temperatur som resten af ostecremen. Så undgår du at få små gelatine klumper i din kage.
- Pisk fløden til en let og luftig flødeskum og vend det i ostecremen.
- Fordel cremen over kiksebuden og vip springformen let fra side til side, så du får en ensartet og glat overflade. Stil cheesecaken på køl i mindst 2 timer.
Kagen må først toppes med solbærgelé når cremen har sat sig, ellers flyder det sammen.
Du skal bruge følgende til solbærgelen:
3 dl Koncentreret solbærsaft
4 blade husblas
Sådan gør du:
- Udblød husblas.
- Varm 1 dl solbærsaft i en gryde og smelt husblasen heri.
- Kom det sidste solbærsaft ved og rør det godt rundt. Lad køle i ca 10 min.
- Hæld forsigtigt solbærsaften på kagen og stil den tilbage på køl i et par timer, eller til gelén har sit sig.
Kagen opbevares på køl. Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar