Bageværk/ Opskrifter

Opskrift på Foccacia boller ala Camilla

Opskrift på foccasia boller - mini pizza

Om 34 dage starter vores ældste i SFO. Så er det slut med, at han får varm mad til frokost og at der i det hele taget, er personale der sørger for maden. Derfor er jeg så småt begyndt, at snakke lidt med ham om, hvad han godt kunne forestille sig, at skulle have med i madpakken.

Opskrift på mini pizza

Jeg husker tydeligt, hvor meget jeg afskyede min alt for kedelige frokost ,da jeg gik i skole, derfor vil jeg gerne, så vidt det nu er muligt, give vores unger en lidt mere inspirerende madpakke med i skole. Vi er i den anledning begyndt, at prøve os lidt frem her hjemme, med lidt lækkert, som også kan blive en del af en lækker madpakke. Så da ungerne fik lov til at bestemme menuen i fredags, var Kian straks på banen med at bestille foccasia boller, for så kunne han jo prøve at smage, om det overhoved var noget han ville have med i madpakken. Den hoppede jeg straks med på, for så kunne vi også få tømt lidt ud i alt det vi havde i køleskabet. Genialt!

Opskrift på bløde foccasia boller

Fyldet på de lækre boller eller mini pizzaer, kært barn har mange navne, er det ikke sådan man siger ? Kan man variere fuldstændig som man lyster. Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg kunne sagtens have lavet mange flere forskellige varianter, men så skulle jeg ud og handle og det gad jeg enlig ikke. Jeg fik 12 stk ud af denne portion og de har holdt sig lækre i 3 dage. Jeg er meget imponeret over, at de har kunne holde sig lækre og bløde i 3 dage. Her på 3 dagen smagte de stadig nybagte, så det er bestemt ikke sidste gang, at de er lavet. Kian var også helt klar på, at de skulle være en del af hans fremtidige madpakker.

Mini pizza

Jeg lavede 4 forskellige varianter, da det var det jeg havde til i køleskabet. Jeg lavede nogle med skinke ost (det er ungernes foretrukne), nogle med kartofler, mozzarella, pesto og rosmarin, nogle med gedeost, rosmarin, roccula og olivenolie, samt nogle med små kødboller (jeg havde en rest i køleskabet, af et lækkert farsbrød, som jeg blot brækkede ud i små bidder), mozzarella, pesto og paprika. Ungerne var klart mest til den med skinke og ost, de skulle jo nødigt prøve noget andet end det de plejer. Rasmus var helt tosset med den med kødbollerne, så den må klart laves igen.

Du skal bruge følgende til dejen:

 • 150g durum mel
 • 350g hvedemel tipo /00 (de fleste italienske hvedemel er tipo /00 og findes blandt andet i netto)
 • 50g gær
 • 50g smeltet smør
 • 70g olie
 • 250g mælk
 • 15g sukker
 • 20g salt

Sådan gør du:

 • Lun mælken.
 • Smuldre gæren og opløs den i den lune mælk.
 • Tilsæt olie og smør.
 • Tilsæt resten af ingredienser og lad dejen køre i køkkenmaskinen ved mellem hastighed i ca 20 min, så den er godt æltet igennem. Dette er meget vigtigt.
 • Form dejen til 12 flade boller og lad dem hæve tildækket i 1 time.
 • Kom dit foretrukne fyld på bollerne.
 • Bag dem i en forvarmet ovn i 10-15 minutter ved 225 grader.

Opskrift på foccasia boller

2 Kommentar

 • Reply
  Mette-Sofie
  24. januar 2017 at 12:46

  Hvor mange mon der bliver af denne opskrift? 🙂

  • Reply
   Camilla
   5. februar 2017 at 15:40

   Hej Mette-Sofie

   Det afhænger af hvilken størrelse du ønsker at ende op med. Jeg får gerne 6-8 stk ud af opskriften, i min fortrukne størrelse 🙂

   Rigtig god søndag 🙂

   Mvh Camilla

  Skriv et svar