I går havde vi en ret så lækker italiensk suppe på menuen. Den er egentligt ikke videre smuk at se på, hvilket gør det ekstra svært at få skudt et par ordentlige billeder, men taget alt i betragtning, så synes jeg nu at billederne blev ret fine. Hvad synes du ?
Suppen smager vidunderligt og er en helt perfekt comfort food, i de kolde vinter måneder, som vi netop nu går i møde. Jeg har på fornemmelsen, at det bliver en af de virkelige kolde af slagsen. Suppen har et godt kick, som varmer dejligt, så det er virkelig en perfekt suppe, at gå vinteren i møde med.
Suppen er blandt en af de mange opskrifter, som Jamie Oliver deler med sine følgende på Youtube. Den lød simpelthen så lækker og virkede meget nem at lave, det var lidt som om, at opskriften talte til mig. Kender du det ? Den kom ihvertfald lynhurtigt på madplanen her hjemme og så passede det helt perfekt, at den kun består af en meget lille del kød, da vi så vidt muligt, forsøger at begrænse vores indtag af kød og holde os til en mere plant based diet.
Jeg forsøger mig sjældent med denne typer for supper, så det var faktisk rart, at komme lidt ud af min komfortzone. Jamie kalder suppen for en italiensk suppe, ribollita, så det vil jeg gå ud fra er den korrekte betegnelse for suppen. Det er jo en mand der kender sin mad, hihi. Jeg har dog givet opskriften et lille Camilla tvist, som gør den lige lidt ekstra wow, ihvertfald hvis du spørg mig, hihi.
Suppen er ufattelig nem at lave, smager vidunderligt og opskriften giver en stor portion, så der er rigeligt med mad til et stort selskab. Jeg elsker nem mad, hvor der er nok til flere dage, det gør bare hverdagen lige en tan nemmere, især i en travl hverdag, som mange børnefamilier har.
Alt det som suppen ikke har i udseende, det har den i smagen, så prøv den!
Opskrift på cremet italiensk suppe, ribollita.
Du skal bruge følgende:
- 1 pk bacon i tern
- 1 tsk chiliflager, de stærke af slagsen
- 1 tsk fennikelfrø
- 5 store gulerødder, semifint hakket
- 5 stænger selleri, semifint hakket
- 1 stort rødløg, semifint hakket
- Et par kviste rosmarin
- 1 dåse hakket tomater
- 2 dåser cannellini beans
- 1.8 l vand
- 300g palmekål, groft hakket
- 1 lille franskbrød, gerne af god
- 8 spsk oliven olie, af god kvalitet
- Salt + peber
- Feta brækket i små stykker + frisk chili til pynt
Sådan gør du:
Kom lidt oliven olie i en stor gryde og tænd på medium varme.
Tilsæt bacon, chiliflager og fennikelfrø og steg i et par minutter. TIP! Baconen skal ikke være sprød. Hvis du bruger milde chiliflager, så skal der muligvis tilsættes lidt ekstra, alt afhængig af hvor meget bid du vil have.
Tilsæt gulerødder, selleri og rødløg, og lad det stege lidt ind, fortsat ved medium varme.
Tag et par kviste rosmarin, bind det sammen med lidt madsnor og tilsæt.
Tilsæt hakkede tomater og cannellini beans og rør det godt rundt.
Tilsæt vand og palmekål. Skru op på medium-høj varme og bring det i kog. Når det koger skrues der ned på lav-medium varme. Lad det simre i 30 minutter.
Bræk brødet i små stykker.
Tag rosmarin bundet op og tilsæt brødet. Rør det godt rundt. TIP! Brødet begynder stille og roligt og blive brudt op og giver suppen en skøn cremet konsistens.
Skru ned for blusset og lad suppen simre ved lav varme i 10 minutter.
Tag gryden af varmen og tilsæt 8 spsk oliven olie.
Smag til med salt og peber, og server.
Server suppen som den er, eller gør som jeg og top den med lidt god feta og lidt frisk chili, mmh..
Velbekomme.
Ingen kommentar