Som tidligere nævnt følger jeg en masse forskellige blogger, og da en af mine yndlings blogger postede et billede, af en lækker chokoladekage med crunchy topping, var jeg straks nødt til, at hoppe i køkkenet og lave den. Det var netop denne lækre sag jeg lavede i søndags, på vores afslappet søndag.
Ungerne elskede kagen og har allerede ytret, at de gerne vil have den igen i næste weekend, så den må på weekendes to do liste. Ungerne skal jo nødig sulte hihi.
Du skal bruge følgende til kagen:
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 2 dl sukker
- 2 æg
- 2 spsk kakao
- 1/2 tsk salt
- 2, 5 dl mel
Sådan gør du:
- Smelt smør og chokolade og lad det køle lidt af.
- Tilsæt sukker og rør det forsigtig i chokolade massen.
- Pisk et æg i af gangen.
- Vend til sidst de tørre ingredienser i dejen.
- Beklæd en bageform med bagepapir. Jeg bruge en firkantet form på 18×18 cm.
- Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca 20 min.
- Lad kagen køle lidt af, mens du laver den lækre crunchy topping.
Du skal bruge følgende til topping:
- 200 g Yanki-bar
- 90 g smør
- 60 g Rice krispies. Jeg har brugt den billigere udgave fra Netto.
Sådan gør du:
- Hak yankie-barene groft og smelt det sammen med smøren. Rør i massen til den samler sig til en jævn, glat og glansfuld masse.
- Vend Rice krispies i chokolade massen og top chokoladekagen med det lækre yankie-crunch.
- Kagen opbevares på køl.
1 kommentar
Sussanne Hansen
3. juni 2023 at 17:31Hej Camilla
Skal jeg fordoble opskriften hvis jeg vil lave den i ovnens bradepande eller??
Vh. Sussanne ☺️