Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på almost rawfood citrus/chokolade kage

citrus/choko rawfood kage

Jeg følger en del forskelige blogger. Både mad blogger, mode blogger og sy blogger. For et par måneder tilbage, faldt jeg over denne skønne kage, hos en af dem. Har længe haft lyst til at lave den lækre sag, men har ikke lige fået taget mig sammen. I går fik jeg så endelig taget mig sammen til det, efter en hård omgang spinning i Fitness world.

sund kage

Jeg har ændret lidt i opskriften, men ikke meget. I den originale opskrift skal kagen på frys, men jeg havde ikke lige plads i fryseren, så den kom på køl istedet, hvilket den bestemt ikke tager skade af. Jeg elsker alt, der bare er en smugle cremet. Mums en lækker sag.

rawfood cake

Du skal bruge følgende til bunden:

  • 100 g mandler
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk sukrin
  • 1 knsp salt
  • 1 æg

Blend mandler og havregryn til mel og tilsæt resten af ingredienserne. Tryk dejen ud i en springform og bag bunden i 15 minutter ved 200 grader (almindelig ovn). Lad bunden køle.

Du skal bruge følgende til chokolade cremen:

  • 270 g dadler uden sten
  • 1 spsk sukrin
  • 2 spsk peanut butter
  • 1 spsk kokosolie i fast form
  • 2 dl varmt vand
  • 2 spsk kakao

Blend dadlerne og tilsæt resten af ingredienserne. Der skal blendes til du har en glat, blød og ensartet masse. Det tager gerne et par minutter. Kom chokolade laget på bunden, og stil på køl imens citrus laget laves.

Du skal bruge følgende til citrus cremen:

  • 150 g cashewnødder
  • 1 citron (både skal og saft)
  • 2 spsk sukrin
  • 1/2 vaniljestang
  •  3 dl skyr

Blend cashewnødderne til mel og tilsæt resten af ingredienserne. Blend til en silke blød og ensartet masse. Kom citrus cremen oven på chokolade cremen og stil på køl i minimum 12 timer. Jeg lavede den 18 timer før den skulle bruges, og der var konsistensen perfekt.

almost rawfood kage

 

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar