I øjeblikket forsøger jeg mig med, at lave surdejs boller, men UDEN surdej.
Det er ikke altid super nemt, at forsøge at genskabe den lækre og luftige bolle, med en sprød og chewy skorpe, uden at bruge surdej, skal jeg lige love for.
MEN det er altså lykkedes mig her! Lykken vil simpelthen ingen ende tage..
I denne opskrift har jeg smidt lidt broccoli i, da bollerne skulle bruges til ungernes madpakker. Du kan sagtens undlade broccolien, hvis du synes at det bliver en kende for sundt, at du ikke kan lide det, eller er bange for, at bollerne smager for meget af broccoli – det lover jeg at de ikke gør.
Hvis du vælger ikke at bruge broccoli i opskriften, så skru lidt ned for mængden af mel, så du kun bruger 250g manitoba mel istedet for 280g.
Denne type opskrifter er typisk koldhævet, men det er denne altså ikke – jubii. Det er simpelthen så fantastisk, at man kan få så lækkert et stykke brød, uden at dejen behøver at være koldhævet. Du kan sagtens koldhæve dejen, hvis du ønsker det, men jeg lover, at bollerne bliver lige så fantastiske, efter 3 timers hævning på køkkenbordet.
Opskriften er super nem at lave, dog skal du bruge en køkkenmaskine, for at opnå den helt rette konsistens på dejen. Det er nemlig en våd dej og jeg tænker umiddelbart ikke, at det er til at ælte i hånden, uden det bliver noget værre gris og meget tidskrævende.
Så brug en køkkenmaskine, for din egen skyld!
Nem opskrift på smagsgode og luftige manitoba boller med broccoli
Print OpskriftIngredienser
- 15g gær
- 2.5 dl kold vand
- 1 tsk salt
- 280g Manitoba mel
- 100g broccoli, blendet til 'ris'
Instruktioner
Rør gæren ud i det kolde vand.
Tilsæt salt, mel og broccoli, og rør det hele let sammen. Lad herefter den våde dej hvile/trække tildækket i 10 minutter.
Efter de 10 minutter, æltes dejen i din køkkenmaskine med den 'flade krog'. Ælt ved medium-høj hastighed i 4 minutter.
Skift den 'flade krog' ud med den 'snoet dejkrog' og fortsæt med at ælte dejen ved medium-høj hastighed i 6 minutter - til dejen kravle op af dejkrogen og ikke klistrer fast til siderne. Lav nu glutentesten og se om dejen er æltet nok. Hvis den ikke 'består' testen, skal den æltes yderligere på køkkenmaskinen.
Smør en Condibøtte eller en skål med lidt olie. Kom dejen over i bøtten/skålen og lad den hæve lunt og tildækket i 3 timer - eller stil på køl og lad den koldhæve natten over.
Tænd din ovn på 250 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen.
Drys køkkenbordet med en generøs mængde mel og vend den 'våde' dej ud herpå. Drys dejen med mel og skær herefter ud i 8 passende stykker, og læg dem på et stykke bagepapir.
Når ovnen er klar, tages bagepladen ud af den varme ovn, hvorefter bagepapiret med bollerne på, rykkes forsigtigt hen på pladen.
Skru ovnen ned til 220 grader varmluft og bag bollerne i 12-14 minutter, eller indtil de er flotte gyldne.
Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Noter
Du kan med fordel erstatte broccolien med blomkål, hvis du skulle have en rest af det liggende istedet for broccoli.
Bollerne er perfekte til brunch bordet, til en god suppe, eller som sandwichbrød til ungerne- eller de voksnes madpakker – kan på det varmeste anbefale dem med lidt hjemmelavet skinkesalat i.
Velbekomme.
Ingen kommentar