Andre lækkerier/ Opskrifter

Kaiserschmarrn – lækker pandekage dessert

Syndig Kaiserschmarrn opskrift

I øjeblikket har jeg rigtig svært ved at komme op i gear.

Kender du det?

Corona hænger mig langt ud af halsen og jeg vil bare rigtigt gerne tilbage på arbejde. Uvisheden om hvornår jeg præcis skal tilbage på arbejde, fylder virkelig meget og gør, at jeg har svært ved at finde ro i min krop og mit tankemylder. Derudover, har jeg også virkelig svært ved at beslutte mig for, hvilke projekter jeg skal gå igang med her hjemme og hvilke der skal vente.

Nu hvor der er tid, kan jeg lige så godt komme til bunds i alle de mange gøremål her hjemme. Væggene maler jo ikke sig selv og skabene rydder ikke sig selv op – gid de gjorde, heh.

Når det hele er lidt for meget, gemmer jeg mig i mit køkken, hvor der bliver kreeret en masse lækkert, og idag var ingen undtagelse. Jeg forkælede familien med en omgang Kaiserschmarrn. En syndig dessert R introducerede mig for, da vi var i Berlin tilbage i 2018. Ungerne blev introduceret for det i Berlin 2019.

Glæder mig til at verden igen åbner, så vi kan komme ud og rejse. Vi skulle have været i Berlin i pinsen, men det har vi desværre måtte rykke til efteråret, hvor verden forhåbentlig er åbnet lidt mere op igen.

nem opskrift på Kaiserschmarrn

Opskriften er super nem at lave og bikses sammen på ingen tid. Det smager himmelsk og er perfekt, at servere på en grå og kedelig regnvejrsdag, eller på en hyggelig skiferie.

Du kan toppe de små pandekage stykker med præcis det du ønsker. Vi elsker at toppe med Amarena-kirsebær, flødeskum, æble og et let drys flormelis – MÅMS!

Kaiserschmarrn på den rigtige måde

Kaiserschmarrn - lækker pandekage dessert

Print Opskrift
Serveringer: 4 pers.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • 125 ml mælk
  • 15g smør til stegning

Instruktioner

1

I 2 skåle deles æggene i blommer og hvider.

2

Pisk æggehviderne stive sammen med 1 knsp salt.

3

I skålen med æggeblommerne tilsættes, hvedemel, sukker og vaniljepulver. Pisk det hele godt sammen til det er glat og ensartet.

4

Vende æggehviderne forsigtigt i dejen. Brug en dejskraber for at undgå, at slå luften ud af æggehviderne.

5

Smelt smøret ved medium varme på en slip-let pande.

6

Tilsæt alt dejen, så du får en rigtigt tyk pandekage. Steg pandekagen ved medium-lav varme i ca. 3-4 minutter, eller indtil du kan se, at pandekagen er begyndt at blive fast i kanten. Når pandekagen er begyndt at blive fast i kanten, er det tid til, at den skal vendes. Brug en paletkniv til at 'skære' pandekagen ud i 4 stykker - ja det bliver lidt noget gris da pandekagen stadig er flydende på toppen - I know, men det gør det meget nemmere at vende pandekagen. Nu har du 4 stykker, som du kan vende med din palet kniv. Når pandekagen er vendt, steges den i ca. 2-3 minutter, eller til den er fast. Brug herefter 2 gafler til at rive pandekagen i små mundrette stykker.

7

Steg stykkerne i 2 minutter og tag det så af varmen.

8

Serveres varme/lune med din favorit topping.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Kaiserschmarrn - lækker pandekage dessert

Find også en sundere version af Kaiserschmarrn her, som er perfekt til brunch bordet.

Ingen kommentar

Skriv et svar