Bløde bamseboller, hvad mere kan man ønske sig?
Som noget nyt, har jeg forsøgt mig med, at lave boller med olie, istedet for smør.
Say whaat..!
Yes, du læste helt rigtigt.
Olie og ikke smør.
Olien er ligesom smør, med til at gøre bollerne ekstra bløde – lets face it, hvem elsker ikke en blød bamsebolle? Det er et fedtstof ligesom smør og er et perfekt substitute, hvis man nu er løbet tør for smør og kun har raps- eller solsikkeolie i skabet – eller omvendt.
En af de store fordele ved at bruge olie istedet for smør, er at dejen ikke klistre på samme måde, som en bolledej lavet på smør gør. Her har du altså en dej der ikke klistre sig fast til bordet eller dine fingre – jubii..
What’s not to like?
Ungerne elsker det især, da bollerne også er super nemme at rulle til flotte, ensartet og jævne bamseboller.
Opskriften er super nem at lave, selv en uerfaren i et køkkenet kan være med her. Bamsebollerne smager fantastisk, er dejlige bløde og kan oven i købet fryses ned, så du altid har friskbagte boller ved hånden.
Prøv dem. Jeg er sikker på at du vil elske dem.
Bløde bamseboller på den nemme måde
Print OpskriftIngredienser
- 25g gær
- 5 dl mælk, alternativt vand
- 1.5 dl solsikke- eller rapsolie
- 0.5 tsk groft salt
- 5 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme, kan undlades
- 850-900g hvedemel
Instruktioner
Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarm.
Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, sukker og kardemomme.
Tilsæt hvedemel over 2 omgange og ælt det godt sammen. Ælt dejen til den er glat og smidig.
Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i små boller. Jeg vejer dem af, for at sikre de er præcis samme størrelse. Jeg synes de bliver helt perfekte i størrelsen, hvis hver bolle vejes af - mine boller vejede 78g stk. Form bollerne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk bollerne til og lad dem hæve lunt og tildækket i 2 timer.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-12 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Afkøl bollerne på en bagerist i et par minutter inden du sætter tænderne i dem.
Bamsebollerne er perfekte til fødselsdagsbordet, til uddeling i skolen eller på arbejdet, på en grå og kedelig regnvejrs dag, eller på en langsom søndag foran fjernsynet.
Eller..
Man behøver vel egentligt ingen begivenhed som undskyldning, for at sætte tænderne i bamseboller – gør man?
Så server dem, bare fordi du kan – hih.
Velbekomme.
Ingen kommentar