Vi har simpelthen så mange rabarber, at jeg snart ikke ved hvad jeg skal lave med dem mere – luksus problem, I know.
Desværre er det ikke mine røde farvefine rabarber, men derimod mine farveforladte vinrabarber der har fået vokseværk. Jeg har 3 forskellige sorter rabarber. Mine vinrabarber har været på adressen siden huset blev bygget vil jeg tro, så de har godt fat og nogle lækre tykke stammer. Mine farvefine røde rabarber, har kun få år på bagen og skyder derfor ikke helt så meget endnu – det skal nok komme.
Trods at mine vinrabarber er farveforladte, så smager de altså helt fantastisk alligevel. De er også fantastiske at bage med, da de er lidt syrlige i smagen – perfekt til bageværk.
De farveforladte vinrabarber, har A og jeg tryllet om til rabarber sirup, alverdens kager og nu, har vi også fået lavet nogle virkelig lækre rabarbersnitter, som hun har virkelig svært ved at holde fingrene fra – hun har en sød tand ligesom sin mor.
De er super nemme at lave og hurtige at bikse sammen. Selv en med 10 tommelfingre kan være med på denne opskrift.
Det der tage længst tid ved denne opskrift er når din rabarberkompot skal afkøle og snitterne bages i ovnen. Det er i min verden lidt spildtid, men det er spildtid jeg oftes bruger på at få gjort lidt rent i køkkenet eller få styr på ugens indkøbslisten.
Hvad bruger du din spildtid på?
Rabarbersnitter
Print OpskriftIngredienser
- Rabarberkompot:
- 260g rabarber
- 135g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- Dej:
- 200g hvedemel
- 1 tsk vaniljepulver
- 80g brun farin
- 60g sukker
- 100g finvalsede havregryn
- 185g smør
- 1 knsp salt
- Mandelsplitter eller flager til topping - kan undlades
Instruktioner
Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker á 1-2 cm og kom dem i en lille gryde, sammen med sukker og vaniljepulver. Bring i kog ved medium-høj varme og lad det simre ved lav varme i 5-10 minutter til en glat kompot.
Tag gryden af varmen og lad det køle helt af.
Dej: Kom alle ingredienserne, minus havregryn, i en foodprocessor og 'puls' det sammen til en ensartet, smuldret dej. Tilsæt herefter havregryn til smuldredejen. Alternativt kan du bruge dine fingre til at smuldre dejen i en almindelig skål.
Samling: Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet bageform - jeg brugte en form på 24 x 24 cm, beklædt med bagepapir.
Fordel den afkølede rabarberkompotten i et jævnt lag på bunden i formen.
Smuldr resten af dejen på toppen og drys med lidt mandelsplitter.
Bag rabarbersnitterne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 30-35 minutter, til snitterne er flotte gyldenbrune.
Afkøl rabarbersnitterne på en bagerist inden de skæres ud i små snitter.
Rabarbersnitterne bliver virkelig farvefine, hvis du bruger nogle flotte røde jordbærrabarber eller anden rød sort. Så bliver din kompot nemlig så fin i farven.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar