I øjeblikket har jeg kastet mig over brunsviger, altså brunsviger i alle afskygninger. Jeg har både lavet en fynsk brunsviger, en nordjysk brunsviger, en “klassisk” brunsviger uden for meget fancy pancy lir og en mug cake brunsviger.
Serious, what’s not to like?
Og yeps, det var en hel del forskellige versioner, men hvad skal jeg ellers få tiden til at gå med? Jeg kan jo ikke gå tur med hunden hele dagen, heh.
Jeg har tidligere delt en opskrift med dig på en blød og lækker koldhævet brunsviger og på bløde brunsvigerboller. Nu er det på tide, at nogle af mine andre brunsviger opskrifter ser dagens lys – i’m way behind, I know! Så alle de første nævnte versioner af en brunsviger, finder vej online over de næste par uger, så stay tuned!
Denne version med surdej er anderledes, da den har en lidt mere “sej” krumme. Det er altså ikke en klassisk smørfyldt og blød dej. Nej, det her er brunsvigeren til dig, der godt kan lide en blød brunsviger, som stadig har lidt bid i sig. Alle elsker remonce – det er ihvertfald min overbevisning, så her har jeg ikke sparet på mængden, da jeg hellere vil have for meget remonce, end for lidt.
Der er simpelthen intet være, end en tør og kedelig brunsviger, som er remonce forladt.
Dette er en nem opskrift, som alle kan være med på, så giv dig endelig i kast med den. Du vil ikke fortryde det!
Nem opskrift på koldhævet brunsviger med surdej
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 10g gær
- 0.5 dl surdej
- 0.5 dl mælk
- 25g smør, smeltet
- 1 æg
- 1.5 spsk sukker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 180g hvedemel
- Remonce:
- 75g smør
- 1.5 spsk sirup
- 135g brun farin
- 1 tsk kanel
Instruktioner
Dag 1: Udblød gæren i mælken og tilsæt så surdejen.
Tilsæt resten af ingredienserne til dejen og ælte det hele godt sammen i 2 minutter ved lav hastighed. Sæt herefter farten op og ælt det hele godt sammen, i 5 minutter.
Smør en condibøtte, stor skål eller anden plastbeholder med lidt olie. Kom den færdig æltet dej i skålen og læg låg på, så dejen ikke tørrer ud.
Stil dejen på køl og lad den hæve i 12 timer, til dobbeltstørrelse.
Dage 2: Beklæd en bageform på 20x20 cm med bagepapir. Kom dejen i formen og bred den forsigtigt ud med fingrene, så den er ligeligt fordelt i hele bageformen. Lad dejen efterhæve lunt og tildækket i 60 minutter.
Remonce: I en lille gryde over svag varme, smeltes smøren til remoncen. Når smøren er smeltet tages gryden af varmen, og der tilsættes farin, kanel og sirup. Rør det godt rundt.
Når dejen er færdighævet, laves der uddybninger i dejen med dine fingre. Fordel herefter remoncen i et jævnt lag.
Bag din brunsviger i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i 15 minutter.
Lad din brunsviger afkøle på en bagerist.
Nyd den lækre brunsviger imens den stadig er lun, med en kop kaffe eller the on the side. For en lidt mere børnevenlig udgave, så pynt din brunsviger med lidt vingummier.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar