Kanelgifler.. do I need to say more?
Jeg har tidligere delt en giffel opskrift med dig, en ret populær opskrift – and I get it.
Denne version af kanelgifler er blevet opdateret lidt. Den er lavet uden æg og remoncen er blevet piftet lidt op, så den er lidt ekstra luksuriøs, for hvem elsker ikke en luksuriøs giffel? I no I do, hih.
Kanelgiflerne smager vidunderligt og er et sikkerthit hver gang de kommer på bordet, bliver delt ud i skolen/børnehaven, eller arbejdet bliver forkælet med kage. Den går direkte i hjertet og bringer altid store smil frem på læberne – uden undtagelse. De kan i den grad anbefales!
Udover de smager vidunderligt, så kan de altså godt være lidt tricky, især når det kommer til foldningen. Bliver de ikke foldet korrekt og skåret i den rette bredte, så vælter de oftes i ovnen, men opgiv endelig ikke! En væltet giffel smager ikke dårligere, hih. Det kræver måske et par forsøg, før den sidder lige i skabet – det gjorde det for mig. Så et lille tip er, at sætte en tandstik i midten af hver giffel, det holder dem oftes oprejst i ovnen. Du kan også vælge, at nøjes med at folde dejen ind over sig selv 2 måske 3 gange, skære hver giffel endnu bredere og måske droppe efterhævningen. Mulighederne er mange, så opgiv endelig ikke. Leg lidt med det, for lige pludselig, så er den der og det er bestemt det hele værd!
Nem opskrift på hjemmelavet kanelgifler
Print OpskriftIngredienser
- Du skal bruge følgende til dejen:
- 25g gær
- 5 dl kærnemælk, alternativt mælk
- 1.5 dl sukker
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk kardemomme
- 80g blødt smør, skåret i små tern
- 10-12 dl hvedemel
- Du skal bruge følgende til remonce:
- 200 g blødt smør
- 50 g marcipan
- 100 g sukker
- 100 g farin
- 4 tsk kanel
Instruktioner
Rør gæren ud i kærnemælk.
Tilsæt sukker og salt.
Tilsæt mel, kardemomme og smør over 2 omgange og ælt det godt sammen. Dejen skal være blød, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel. Ælt dejen til den er glat og smidig, det tager ca 6-8 minutter på røremaskinen. Jeg kører 3-4 minutter ved lav hastighed og 3-4 minutter på fuld hastighed.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.
Imens dejen hæver, laves remoncen, hvor alle ingredienserne blandes godt sammen.
Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord.
Del dejen i 2 og rul hver portion ud til ca 30 x 45 cm
Smør remoncen ud i jævnt lag og start så med at folde dejen. Start på den lange side og fold dejen omkring 4-5 cm ind over sig selv og fortsæt så på samme måde, indtil alt dejen er foldet. På denne måde, opnår du en flad pølse frem for den runde pølse, som vi kender fra klassiske kanelsnegle.
Skær stykker på ca 6-8 cm af den flade pølse og sæt dine gifler på 2 bageplader, beklædt med bagepapir. Sørg for at der er godt mellemrum imellem hver giffel.
Dæk kanelgiflerne til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl kanelgiflerne med lidt mælk, drys eventuelt med lidt perlesukker og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, i 13-16 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Afkøl giflerne på en bagerist, eller spis dem mens de stadig er lune.
Noter
Hvis du har en røremaskine, vil jeg anbefale at du bruger den.
Hvis du er i tvivl om hvordan man folder giflerne korrekt, så gå ind på den “gamle” opskrift, der er der nemlig en video, hvor du kan se hvordan jeg gør det. Ikke dermed sagt, at det er den rigtige måde at gøre det på, det er blot den måde jeg finder det nemmest på. Måske du har en bedre måde?
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar