Bageværk/ Opskrifter

Nem opskrift på grove surdejs bagels

Nem opskrift på grove surdejs bagels

Jeg har kastet mig ud i en omgang grove surdejs bagels og hold nu fast, hvor blev de bare gode!

De var helt perfekte til en omgang frokost sandwich, som ungerne havde ønsket, dagen før.

De er dejlig nemme at lave og så tager det heller ingen tid, at bikse dejen sammen. Det er et hyggeligt familie projekt, hvis du leder efter en nem opskrift, I kan lave sammen som familie.

Påsken i år indbyder i den grad til familie hygge og bageprojekter, når vi nu ikke kan mødes med venner og familie fra nær og fjern.

Her hjemme elsker både A og lille L at være med i køkkenet, særligt når de kan få lov til at “lege” med dejen. Så vi har både scones, flere bagels og en citronsandkage på programmet. Måske der også lige kan nå, at snige sig et par appelsinsnegle med, men nu må vi se hvad påsken bringer med sig.

Vi skal ihvertfald lave flere surdejs bagels, som kan laves til lækre sandwich. Der forhåbentligt kan nydes udendørs, hvis vejret ellers tillader det. Man ved jo aldrig hvad det danske vejr byder på!

Hvis du ikke er til surdej, eller bare ikke har noget surdej lige ved hånden. Så prøv disse klassiske bagels. De smager helt fantastisk!

grove surdejs bagels

Nem opskrift på grove surdejs bagels

Print Opskrift
Serveringer: 8 stk

Ingredienser

  • Bagels:
  • 25g gær
  • 3.5 dl vand, lillefinger varmt
  • 1 dl surdej
  • 50g rugmel
  • 100g grahamsmel
  • 450g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk salt
  • Vandbad:
  • 1-1.5 liter vand
  • 1 knsp salt
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg, til pensling
  • Sesamfrø

Instruktioner

1

Rør gæren ud i vand og surdej - jeg brugte min køkkenmaskine.

2

Tilsæt mel, sukker og salt, og bland det godt sammen i 2-3 minutter, ved lav hastighed.

3

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1-1.5 time.

4

Vend dejen ud på et let meldrysset bord og slå den let sammen.

5

Del dejen i 8 lige store stykker, som formes til boller. Sæt tommelfingeren gennem midten af hver bolle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet - hullet må gerne være stort, da brødet hæver godt op ved kogning og bagning. Form dine bagels, så de bliver flotte runde og stil dem på to bageplader beklædt med bagepapir.

6

Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 30 minutter.

7

Kom vand og salt i en gryde og kog op. Når vandet koger skrues der ned til medium varme, så vandet kun simre.

8

Sænk din bagel ned i vandet på en hulske, en eller to ad gangen. Lad dem simre i vandet i 1 minut på hver side, hvorefter de tages op igen med en hulske, og lægges tilbage på bagepladen.

9

Pensl dine bagels med æg, og drys med lidt sesamfrø. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 20 minutter - roter bagepladen efter 10 minutter.

10

Lad dine bagels afkøle på en bagerist.

Vi nyder de friskbagte bagels til frokost, hvor de laves til lækre sandwich. Hvis der er lidt rester tilbage dagen efter, så elsker jeg at riste dem i brødristeren og nyde dem med et lag flødeost.

Rigtig god fornøjelse.

Nem opskrift på grove bagels

Jeg har leget lidt med tanken om en japansk inspireret bagel. Hvordan synes du at det lyder?

Er det en opskrift du ville prøve?

Ingen kommentar

Skriv et svar