En perfekt og syndig snack, er klart disse crispy kikærter. De bliver indtaget i stor stil i øjeblikket, af både store små – især af de små og deres venner, faktisk så meget, at jeg har svært ved at følge med i produktionen, heh.
Det der især er lækkert ved de her crispy kikærter er, at de er super nemme at lave, de smager fantastisk og så knaser de når man sætter tænderne i dem. Vi elsker ting der knaser – hånden på hjertet, hvem gør ikke det? så i øjeblikket er jeg nødt til, at lave sådan en portion her, hver anden dag. Gad vide hvad vores Netto mand ikke tænker om mig, når jeg kommer og køber 8 dåser kikærter om ugen. Han er heldigvis en person helt for sig selv – altså på den gode måde, så han ville helt sikkert gøre det samme, hvis han havde prøvet de her cripy kikærter.
Fordelen ved den her opskrift er, at du kan krydre dine kikærter fuldstændig, som du selv vil. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige krydderrier og denne kombination, er vores foretrukne når vi bare skal snacke crispy kikærter. De er helt perfekte sprøde og super velsmagende, med et lille kick – ikke for meget, ungerne og jeg er ikke helt så gode til det spicy køkken, så vi holder os til lidt cayenne peber i denne omgang. Er du til det spicy køkken, hvor der er smæk på chilien, det kradser lidt ekstra i halsen og der er godt med bid i, så ville jeg nok erstatter cayenne peberen med chili, eller doble op for cayenne peberen. Mulighederne er mange, så det er bare at give sig i kast med det!
Ungerne elsker at få dem med i madpakken, som en ekstra lille snack – måske det er en af grunden til, at de forvinder så hurtigt. K kan slet ikke stoppe med at guffe dem i sig, når han først er gået igang – det problem tror jeg vi alle er bekendt med, måske du bedst kender det fra en pose chips eller en lækker chokoladebar – I know I do, heh. De er faktisk også helt perfekte i salaten, hvor de erstatter croutoner helt perfekt. Prøv dem, jeg er sikker på at du vil elske dem!
Nem opskrift på crispy kikærter
Print OpskriftIngredienser
- 2 dåser kikærter, drænet
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk røget paprika
- 0.5 tsk cayenne peber
- 2 spsk flagesalt
- 3 spsk hvedemel
Instruktioner
Kom kikærter i en stor frysepose og tilsæt resten af ingredienserne. Luk posen godt til og giv det hele et ordentligt shake, så alle krydderierne, olien og melen blive godt fordelt på alle kikærterne.
Fordel kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Kikærterne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 30 minutter. Herefter skrues der op til 225 grader varmluft og de bages i yderligere 10 minutter.
Lad kikærterne afkøle på en bagerist. Når de er helt kolde og ultra sprøde, er de klar til servering.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar