I fredags havde lille L bestemt, at vi skulle have sliders – halleluja! Det føles som hundrede år siden, at vi sidst har fået en eller anden form for hjemmelavet burger, så det faldt i virkelig god jord!
Det fungere stadig helt fantastisk godt, at alle ungerne har en fast maddag i løbet af ugen. På den måde sikre vi, at de alle 3 får lige præcis det de ønsker, samtidig med, at de lære at begå sig i et køkken. Det er en vaske ægte win-win, hvis du spørg mig.
Lille L og jeg lavede selv vores mini burgerboller. Jeg kan ikke huske, hvor man plejer at kunne købe færdigbagte mini burgerboller og desuden smager de altså også bare bedre, dem man selv bager – længere er den bare ikke.
Jeg har virkelig mange gode opskrifter på boller og denne opskrift er ingen undtagelse. Den giver de blødeste boller, der passer helt perfekt til en saftig mini burger.
Faktisk kan opskriften også bruges til at lave klassiske bamseboller. Her skal du blot tilføjer 3 spsk ekstra sukker til opskriften og undlade, at drysse med sesamfrø. Så har du altså den meste perfekte bamsebolle, der passer helt perfekt til fødselsdagsbordet, eller som hyggespise på en grå og kedelig søndag.
Denne opskrift er super nem at lave og ungerne elsker, at de kan være med i køkkenet – især at de får lov til at rulle de små boller. Jeg vejede alle bollerne af, for at sikre, at alle mini burgerbollerne havde samme størrelse. Det behøver man naturligvis ikke, men jeg har det bedst med at veje dem af. Dejen er desuden super nem at rulle til boller, for både store og små hænder. Da den er lavet på olie, klistre den ikke fast til bordet eller hænderne – super praktisk.
Nem opskrift på bløde mini burgerboller til sliders
Print OpskriftIngredienser
- 25g gær
- 2.5 dl mælk, alternativt vand
- 0.75 dl solsikke- eller rapsolie
- Knsp groft salt
- 1 spsk sukker
- 425g hvedemel
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø til pynt
Instruktioner
Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarm.
Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt og sukker.
Tilsæt hvedemel over 2 omgange og ælt det godt sammen. Ælt dejen til den er glat og smidig.
Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i små boller. Jeg vejer dem af, for at sikre de er præcis samme størrelse. Jeg synes de bliver helt perfekte i størrelsen, hvis hver minibolle vejes af til 35g. Form bollerne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk bollerne til og lad dem hæve lunt og tildækket i 2 timer.
Pensl bollerne forsigtigt med 1 sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 15 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Afkøl mini burgerbollerne på en bagerist.
Lille L ville gerne have ‘klassisk’ fyld i vores sliders, så vi fyldte dem med forskellige dressinger bl.a. burgerdressing, guacamole, mayo og ketchup pluds fyld af salat, bøf, ost, bacon, syltede rødløg og agurk.
Det var mumse-lækkert.
Rigtig god fornøjelse med den nemme opskrift, på bløde mini burgerboller.
4 Kommentar
elena
18. marts 2021 at 9:04Hvor mange boller er der ca til i denne opskrift?
Camilla
18. marts 2021 at 9:19Hej ELena
Jeg fik 15 små burgerboller ud af opskriften 😊
Mvh Camilla
Henriette Kipping
14. juni 2022 at 16:14Kan de laves på alm ovn og ikke varmeluft ? For har lige afprøvet din opskrift, men min mini burgerboller bliver alt for hurtigr mørke på varmluft
Susan
15. september 2022 at 17:28Hej
Hvor mange gram laver du bøfferne på? Så de passer til minibrødene?