I næste uge står den på ferie.
Yes, du læste rigtigt. Ferie!
Vi pakker kufferterne og drager mod Jylland. Jeg har for læænge siden booket et ophold på hvidbjergstrand, og vi glæder os som små børn, til at komme afsted. Vi trænger i den grad til et afbræk fra hverdagen, nye omgivelser og masser af skønne indtryk.
Jeg har derfor idag, bagt en portion bløde chokoladeboller, som jeg netop har smidt i fryseren, så vi har til køreturen der over.
Ungerne skal altid have noget, at spise når vi kører – I don’t know why. Bare når vi skal i sommerhus, bliver der spurgt efter mad i bilen. Så det er en nødvendighed, med mad til turen. Om ikke andet, så for husfredens skyld, hih.
Ungerne elsker de bløde chokoladeboller og især lille L, spiser dem med lynets hast. Jeg har dårligt hevet dem ud af ovnen, før han har fingrene i dem, heh.
De er perfekte som uddeling i skolen/børnhaven, til den lille lækker sult, eller som en, ‘bare fordi jeg har lyst chokoladeboller’.
De er super nemme at lave og er perfekte, at bage sammen med de små pus i familien. Det er simpelthen så hyggeligt, når man kan hjælpes ad i køkkenet, især når de små viser interesse for madlavning og bagning.
De bløde boller er fyldt med store chokolade chunks, varme krydderier og skønne sødmefyldte ingredienser. En perfekt kombination, der giver et vidunderligt resultat.
Prøv dem, jeg er sikker på, at du vil elske dem!
Nem opskrift på bløde chokoladeboller
Print OpskriftIngredienser
- 25g gær
- 5 dl mælk, alternativt vand
- 1.5 dl solsikke- eller rapsolie
- 0.5 tsk groft salt
- 5 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme, kan undlades
- 850-900g hvedemel
- 200g mørkchokolade, groft hakket
Instruktioner
Lun mælken i en gryde til den er lillefingervarm.
Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, sukker og kardemomme.
Tilsæt hvedemel over 2 omgange og ælt det godt sammen.
Tilsæt groft hakket chokolade og ælt dejen til den er glat og smidig.
Kom dejen ud på et let meldrysset bord og del dejen i 20 små boller. Jeg vejer dem af, for at sikre de er præcis samme størrelse. Jeg synes de bliver helt perfekte i størrelsen, hvis hver bolle vejes af. Form bollerne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk bollerne til og lad dem hæve lunt og tildækket i 2 timer.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-12 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Afkøl bollerne på en bagerist i et par minutter inden du sætter tænderne i dem.
Jeg kan på det varmeste anbefale, at nyde chokoladebollerne imens de er lune med et lag tandsmør – mums.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar