Aftensmad/ Morgenmad/ Opskrifter

Krydret havregrød med svampe og pocheret æg

Krydret havregrød med svampe og pocheret æg

Jeg har taget havregrød til helt nye højder, ved at lave en krydret version, som kan spises til både morgenmad og aftensmad.

Det lyder måske underligt med en krydret havregrød, men det smager virkelig godt og kan laves i et utal af variationer.

Første gang jeg indtog denne krydret havregrød, skulle jeg også lige vende mig til tanken. Jeg er jo vant til en sødmefyldt havregrød, med masser af syndigt topping. Så denne krydret version, toppet med grøntsager og æg, skulle jeg lige vende mig til. Dog er jeg blevet helt tosset med den, og denne krydret version, smager lidt ala det thailandske køkken – mums.

Mad der kan få en til at drømme sig væk, til varmere himmelstrøg, er lige hvad jeg kan bruge, i denne kedelige lockdown tid.

Denne opskrift er super nem at lave og smager virkelig godt. Prøv den!

Krydret havregrød med svampe og pocheret æg

Print Opskrift
Serveringer: 2 pers. Forberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2.5 dl havregryn
  • 5 dl vand
  • 1 tsk frisk ingefær, revet
  • 0.5 tsk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk olie
  • 2 dl champignon, snittet
  • 2 æg, porcheret
  • 1 forårsløg, snittet
  • Soya sauce

Instruktioner

1

Kom havregryn, vand og ingefær i en gryde, og kog op ved medium-høj varme. Når grøden koger, skrues der ned til medium-lav varme. Lad grøden simre under omrøring, til grøden har den ønskede konsistens. Smag grøden til med salt og peber og tag den herefter af varmen.

2

Imens sauteres champignoner i olien ved høj varme, til de er brunet godt af.

3

Server den krydret havregrød, toppet med stegte champignoner, porcheret æg, forårsløg og et skvat soya sauce.

Rigtig god fornøjelse.

Krydret havregrød med svampe og pocheret æg

Ingen kommentar

Skriv et svar