Morgenmad/ Opskrifter

Mad der gør glad – Smoothie bowl til morgenmad

Jeg er simpelthen hoppet med på smoothie bowl bølgen. Ja hvad kan man egentlig forvente af mig, når jeg er typen der altid indtager min morgenmad i en skål ? I disse dage er Rasmus i jylland, så jeg er alene mor til 3. Det er nu ganske nemt at have dem alene. De kræver ikke den store underholdning og de 2 store underholder nærmest sig selv, så det har faktisk været en fornøjelse, at have dem helt for mig selv.

Vi har traditionen tro spist risengrød, det spiser vi nemlig altid når Rasmus er ude af huset, i mere end blot en enkelt aften. For et par år siden var Rasmus fast i jylland 1-2 dage om ugen og det var dengang, at vores traditionen blev til. Egentligt fordi det er min absolut yndlings spise, men også fordi det er så simpelt at lave. Elsker simpelt mad, så jeg kan bruge mere tid sammen med ungerne.

Når men nu var det ikke risengrød dette indlæg skulle handle om, så tilbage til pointen, nemlig en omgang lækker smoothie bowl. Da ungerne var afleveret i morges, havde jeg lidt forskellige gøremål der hjemme, som skulle ordnes inden jeg skulle ud af huset. Derfor forkællede jeg mig selv, med denne alt for lækre smoothie bowl. Jeg har længe haft lyst, til at lave denne lækre smoothie bowl, så det var skønt endelig at have tiden, til at lave den. Her tænker du måske, ja det er fint, men en smoothie tager jo heller ingen tid at lave. For mig tager det altså bare lidt længere tid, end når jeg skal bikse en omgang morgengrød sammen. Måske det har noget at gøre med mængden af opvask efterfølgende, for der er en del mere opvask efter en smoothie, end efter en morgengrød.

Jeg elsker at morgenmad kan indtages på så mange forskellige måder og en smoothie bowl, er altså bare en helt fantastik måde, at indtage sin morgenmad på. Det er mad der gør en glad helt inden i. Se lige engang på de lækre og friske farver, man kan da ikke andet end at blive glad i låget. Ja, så gør det da bestemt heller ikke noget, at det smager helt fantastisk! Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg har indtaget en smoothie på denne måde. For det er lidt sjovt at spise en smoothie, istedet for at drikke den. Det er utroligt at det gør så stor en forskel, at man serverer den i en skål.

opskrift på lækker smoothie bowl - smoothie i skål

Opskrift på lækker jordbær-banan smoothie bowl.

Du skal bruge følgende: 

Jeg lavede min smoothie bowl på slum, så der er derfor  ikke en konkret facitliste for mængden, da det hele afhænger af hvilken smag du vil have frem. Jeg brugte lige omkring en halv pose frosne jordbær, 2 store spsk vaniljeskyr med top og et lille skvat mandelmælk. TIP! Du kan med fordel tilføje lidt isterninger.

Sådan gør du: 
Kom alle ingredienserne i din blender og blend, til du har en lækker cremet og harmonisk smoothie. TIP! Hvis din smoothie bliver lidt for tyk, så tilføj lidt ekstra mandelmælk. Prøv dig lidt frem, til du opnår den perfekte konsistens.
Server den iskolde smoothie i en skål og top den med din yndlings topping, eller lad dig inspireret af billedet og top den lækre smoothie bowl, med små kugler af dragon fruit og choc coated lakrids fra Johan Bülow.

Lige lidt info, så kan dragon fruit købes i velassorterede supermarkeder. Jeg brugte choc coated lakrids fra Johan Bülow’s julekollektion, som desværre ikke kan købes mere, men de vil sagtens kunne erstattes af hans nye choc coated lakrids serie, “LOVE”, med raspberry smag. Lige apropos den serie, så er jeg simpelthen nødt til, at få fingrene i den serie, for jeg nåede ikke forbi Magasin sidst da jeg havde planlagt det!

Rigtig god fornøjelse.

Opskrift på nem smoothie bowl til morgenmad

 

Ingen kommentar

Skriv et svar