Igår stod menuen på vegansk butter chicken. Det er første gang, jeg har giver mig i kast med en vegansk version af butter chicken, men det er absolut ikke sidste gang! Normalt smovser hele familien den ‘originale’ butter chicken i sig, så jeg var ret spændt på, hvordan de ville tage imod denne version. Der er jo intet som en rigtig god butter chicken!
Familien var vilde med den veganske butter chicken. Især K som er vores ældste, spiste en meget stor mængde vegansk butter chicken. Han er normalt ikke den store aftensmads spiser, så jeg var mundlam da han smovsede det i sig og ren faktisk kunne formulere ordene, det smager virkelig godt mor. A som er vores mellemste, spiser altid ligeså meget som en voksne, så hun overrasker sjældent hvad det angår. Vores mindste, L, spiser som en fugl, så der bliver jeg overrasker bare han spiser en halvportion. Derfor var glæden meeget stor, da alle spiste rub og stup, og nogle faktisk spiste 2 portioner. Det er virkelig godt, at opskriften giver en stor portion, så der er rester til i aften, hih.
Jeg har lavet denne vegansk butter chicken med kikærter, faktisk en ret stor mængde kikærter, ihvertfald hvis du spørg A, ifølge mig selv, så kan man aldrig få for mange kikærter, heh. Hvis du ikke er til kikærter, så kan du enten halvere mængden, eller udskifte dem med tofu. Jeg er personligt ikke så vild med tofu, så jeg vil til hver en tid vælge kikærter, men hver sin smag og det skal der også være plads til. Opskriften er super simpel og virkelig nem at lave, så alle kan være med på den, uanset færdigheder. Opskriften tager heller ingen tid at lave, så den er ideel, selv når tiden er knap.
Lækker vegansk butter chicken
Print OpskriftIngredienser
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk garam masala
- 2 fed hvidløg
- 1 løg, finthakket
- 1 lime, saften
- 2 tsk friskrevet ingefær
- 1 dåse hakket tomater
- 2 dåser kikærter, drænet
- 1 dåse kokosmælk
- Salt + peber
Instruktioner
Sauter løget i lidt oliven olie, til de er blanke, ved medium varme.
Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier, og sauter i yderligere 1-2 minutter.
Tilsæt kokosmælk og lad det koge ind i 4-5 minutter.
Tilsæt hakket tomater og lad det simre i et par minutter.
Tag gryden af varmen og blend det hele godt igennem med en stavblender, indtil du har en jævn og glat sauce.
Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt kikærterne. Vend det hele godt sammen og lad det simre i 10 minutter.
Smag til med frisk presset limesaft, salt og peber.
Noter
Vær forsigtig når du blender saucen, det kan godt sprøjte lidt, hvis du ikke holder din stavblender 'korrekt'.
Jeg serverede den lækre veganske butter chicken med vilde ris og hjemmelavet Naanbrød. Jeg er nemlig tosset med vilde ris, hvorfor, I don’t know. Hvis du vil køre den helt sunde stil, så server din vegansk butter chicken med blomkålsris, det smager også skønt.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar