Opskrifter

Lækker opskrift på portionsanrettet Cheesecake uden husblas

Lækker opskrift på portionsanrettet Cheesecake uden husblas

Hvis du ligesom jeg har en sød tand, svært ved at nøjes og ingen stopklods har, så er løsningen måske disse portionsanrettede cheesecake. Det er ihvertfald en god måde, at begrænse det daglige sukkerindtag på.

nem opskrift på hurtig cheesecake uden husblas

Når jeg kikker bloggen igennem, så går det ren faktisk op for mig, at jeg ikke har delt en opskrift på en cheesecake uden husblas med dig, og det er ej heller de opskrifter, som bloggen ligefrem bugner af. Utroligt nok, da jeg er mega fan af cheesecakes og de forholdsvis ofte, er på menuen her hjemme. Jeg må simpelthen blive bedre til at huske, at tage billeder af alle mine kreationer, så du ikke går glip af kagefesten.

Her på det seneste er jeg blevet ret så glad for, at lave portionsanrettede kager, egentligt for at holde styr på mit kalorieindtag, men også fordi, det ser lidt ekstra indbydende ud. Jeg elsker at man kan pynte hver enkel lille dessert på hver sin måde, så ingen dessert er ens – det er igen det der med mig og topping + pynt. En dag lære jeg måske at mestre det der med, at less is more. hih.

Den her opskrift har jeg forsøgt at gøre så nem som mulig, samt der er lagt vægt på, at det er en opskrift der skal kunne bikses forholdsvis hurtigt sammen, uden du behøver at have den helt store køkkenmaskine-park. Det er en dessert der kan laves når du er kommet hjem fra arbejde og finder ud af, at du godt bare vil have en lækker dessert. Den behøver ikke stå på køl i flere timer – selvom det naturligvis er bedst, så kan den sagtens nøjes med, at stå på køl i 1 times tid og har du voldsomt svært ved at holde fingrene for dig selv, så kan den naturligvis også spises med det samme. Men 1 times tid på køl vil kun gøre den lille cheesecake godt, så smagen kan nå at udvikle sig.

Denne gang ville jeg prøve noget nyt, så jeg delte min cream cheese filling over i 2, og vendte den ene halvdel med moste jordbær, mums siger jeg bare. Du behøver naturligvis ikke gøre det samme og du kan også vælge, at bruge en eller flere forskellige bær. Det er en skøn basic cream cheese filling, som der er rig mulighed for at viderudvikle på, for hvem elsker ikke at viderudvikle på opskrifter? I know I do.

nem og lækker cheesecake

Portionsanrettet Cheesecake uden husblas

Print Opskrift
Serveringer: 8 små glas Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til bunden:
  • 10 stk digestive kiks
  • 60g smør, smeltet
  • Cream cheese filling:
  • 200g flødeost - Philadelphia
  • 1/4 L piskefløde
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 4 spsk flormelis
  • 10-15 friske jordbær
  • Æble- havtorn grød fra Skælskør
  • Friske bær og krummerne for 1 digestive kiks til pynt

Instruktioner

1

Bunden: Blend eller knus kiks til bittesmå krummer.

2

Bland knuste kiks og smeltet smør godt sammen.

3

Fordel kiksemassen i bunden af 8 små serveringsglas.

4

Cream cheese filling: Kom flødeost, piskefløde, vaniljekorn og flormelis i en skål og pisk med en el-pisker til en let, luftig og cremet mousse.

5

Kom den ene halvdelen af cream cheese fillingen over i en anden skål.

6

Mos 10-15 friske jordbær med en gaffel og vend forsigtigt jordbærmosen, i den ene halvdel af cream cheese fillingen.

7

Fordel jordbær cream cheese moussen i 4 ud af de 8 glas.

8

Fordel den plain cream cheese filling i de sidste 4 glas.

9

Top jordbær cheesecaken med friske bær og lidt ekstra knust digestive.

10

Top den plain cheesecake med en æble- havtorn grød fra skælskør og lidt friske bær.

11

Lad de små cheesecake hvile på køl, i mindst 1 time.

Det er en virkelig sommerlækker dessert, men den er nu altså også helt fantastisk, på en kedelig, kold og grå regnvejrsdag.

Rigtig god fornøjelse.

sommerlækker cheesecake

Ingen kommentar

Skriv et svar