I weekenden fik vi besøg af gode venner og deres 2 skønne unger. Vejret var skønt, hvilket naturligvis også betød, at maden skulle tilberedes på grillen. Her hjemme er godt vejr lig med grillmad, for der findes simpelthen ikke noget bedre, end smagen af gril.
Menuen bestod af en lækker marineret svinesteg, ostepølser, bagekartofler, flute, hjemmelavet kryddersmør og hvidløgssmør, kartoffelsalat og den her lækre og sprøde græskesalat. Her hjemme er vi nemlig ret vilde med græsksalat, da det går virkelig godt til nærmest alt mad. En græsksalat er fyldt med knasende grønsager i smukke farver, lækre oliven og indbydende feta tern der smelter på tungen, ja det er ihvertfald en græsksalat i mine øjne.
Jeg lavede en stor portion, da jeg havde en ide om, at der ville blive spist virkelig meget, men der var nok til at fodre en halv hær, hihi. Jeg er virkelig ikke god til at beregne det med mad, jeg laver altid alt alt for meget, men hellere for meget end for lidt. Der er nu heller intet som reste mad! Jeg vil skyde på, at der er nok til 12-15 personer i denne opskrift, så halver endelig opskriften hvis nødvendigt.
Opskrift på lækker og sprød græsksalat.
Du skal bruge følgende:
- 1 agurk
- 1 bakke cherrytomater
- 1 lille glas oliven, gerne af god kvalitet
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrygt
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 300g fetaost, gerne den gode blok fetaost
- Olivenolie + 1 spsk tørret oregano
Sådan gør du:
Flæk agurken på langs og skrab kernerne i midten ud. TIP! Jeg bruger en ske, da jeg finder der nemmest. Flæk nu den halve agurk på langs, så du har 2 halve halve, sagt på en anden måde, så du har 4 kvarte stykker agurk. Skær agurkerne i små skiver og kom dem i en stor skål.
Halver tomaterne, skær peberfrugten i tynde strimler og skær rødløg over på midten og skær i tynde skiver. Kom alle grønsagerne o pi den store skål.
Tilsæt oliven og fetaost TIP! Jeg bruger altid den gode cremede blok fetaost, som kan smuldres over salaten, eller skæres i mindre stykker. Den var desværre udsolgt, så jeg måtte nøjes med feta som salattern.
Vend ingredienserne godt sammen.
Inden servering vendes lidt god olivenolie og 1 spsk tørret oregano i den sprøde salat. Opbevar salaten på køl indtil servering.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar