På en grå og kold lørdag, er der intet som en omgang comfy food. Rasmus og Kian har været væk det meste af dagen og jeg har forgæves forsøgt, at hygge med de 2 mindste, men de er blev smidt på deres værelser over flere omgange. Shiit hvor prøver de bare grænser af i øjeblikket! Kender du det ? Det er ikke altid lige sjovt at være forældre og i øjeblikket, er det virkelig en kamp her hjemme. Jeg håber virkelig at det ændre sig, når skolen starter igen på mandag.
Efter et par meget anstrengte timer var det kun på sin plads, at søge tilflugt i mit elskede køkken, hvor der blev bagt min absolut yndlings banankage til ungerne og en sundere version til mig. Derudover blev denne farvefine og smagsgode broccolisuppe også til. En total perfekt comfort food, især på en grå og lidt anstrengt lørdag som i dag.
Den her broccolisuppe smager utrolig lækkert, har en skøn og cremet konsistens og er toppet med en lækker og sprød topping. En perfekt kombination, som giver en skøn smagseksplosion og den vildeste fest i munden. Suppen er utrolig nem at lave og kræver egentligt ikke de store kogekundskaber, alle kan være med på denne lækre og simple opskrift.
Opskriften giver en stor portion hvor der er nok til 4 voksne, eller i vores tilfælde 2 voksne og 3 børn.
Lækker opskrift på cremet broccolisuppe.
Du skal bruge følgende:
- 1 broccolihoved
- 2 små søde kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 L grønsagsboullion
- 3 spsk æble eddike
- salt + peber
- 1 dl fløde 6%
- Æble, broccoli, ristede græskarkerne og bacon til pynt
Sådan gør du:
Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
Svits løg og hvidløg i lidt olie – det må ikke tage farve, det skal blot blive klart.
Del broccolien i mindre buketter. Skræl de søde kartofler og skær ud i mindre tern.
Tilsæt kartofler til løget og tilsæt så vand og boullion. Kog op og skru så ned på medium varme og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt broccoli og lad det simre i yderligere 5-8 minutter, til broccolien er blev
Tag gryden af varmen og blend suppen godt igennem med en stavblender. Tilsæt fløden undervejs og blend til du får en lækker lind og cremet suppe.
Sæt gryden tilbage på varmen og smag til med æble eddike, salt og peber.
Server den varme broccolisuppe med små æbletern, bitte små buketter broccoli, ristede græskarkerner og sprødt bacon. TIP! Jeg bruger parmaskinke istedet for bacon, det smager fantastisk og er mere fedtfattigt end bacon.
Velbekomme.
Ingen kommentar