Der er intet som en sommerlækker dessert, på en iskold vinterdag.
Jeg har i den grad brug for, at drømme mig væk til varmere himmelstrøg og til en verden før Corona og lockdown – godt man har så mange gode ferieminder med i bagagen.
Jeg har tidligere delt en opskrift med dig, på en lækker og let sommerdessert med mandel-hindbærbund, hindbærskum og friske hindbær. I denne opskrift er jeg gået et niveau op, men har bibeholdt den samme lækre og lette konsistens, samtidig med, at der er holdt fast i, at det er en opskrift der er nem at gå til og til at få udført.
Her i denne opskrift, møder de luftige og lækre mandelbunde, en sødmefyldt og luftig hindbærskum, i det jeg kalder for et perfekt match. Kagen er super nem at lave og den smager vitterligt som en drøm!
Hvis du ikke er til hindbær, så erstat hindbærskummen med din foretrukne skum/mousse, og hvis du elsker isdesserter, så er mandelbundene også helt perfekte til lige netop det.
Faktisk er mandelbundene perfekte til nærmest alt. Det er en super god basis opskrift på mandelbunde, som du kan tage i alle retninger, så den matcher til lige præcis din stil.
Prøv den, jeg er sikker på du vil elske den.
Lækker og let mandelkage med hindbærskum
Print OpskriftIngredienser
- Mandelbunde:
- 4 æg
- 200g sukker
- 200g mandler eller hasselnødder, finthakket i foodprocessor
- 70g rismel
- 1 spsk majsstivelse
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl piskefløde
- Hjemmelavet hindbærsyltetøj
- 250g hindbær, frost
- Saften fra 1 citron
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- Hindbærskum:
- 5 dl piskefløde
- 35g flormelis
- 100g hjemmelavet hindbærsyltetøj
- Friske hindbær til topping
Instruktioner
Mandelbunde: Kom æg og sukker i en skål, og pisk ved medium-høj hastighed, til det har en tyk og luftig konsistens - tager omkring 5-8 minutter.
Imens bland fint hakkede mandler, rismel, majsstivelse, bagepulver og vaniljepulver godt sammen i en lille skål.
Tilsæt halvdelen af de tørre ingredienser til æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen.
Tilsæt den anden halvdel af de tørre ingredienser og piskefløden. Vend det forsigtigt sammen.
Fordel dejen ligeligt i 2 bageforme á 20 cm, beklædt med bagepapir.
Bag mandelbunden i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i 15-20 minutter, eller til en tandstik kan trækkes op uden våde krummer.
Lad bundende afkøle helt på en bagerist.
Hjemmelavet hindbærsyltetøj: Kom alle ingredienserne i en lille gryde, og kog op ved medium varme, under konstant omrøring i 5 minutter.
Tag gryden af varmen og lad hindbærsyltetøjen afkøle helt.
Hindbærskum: Pisk flormelis og piskefløde til en stivflødeskum.
Tilsæt 100g af den afkølede hjemmelavede hindbærsyltetøj og vend det, forsigtigt, godt sammen. Resten af syltetøjen kommes i et skoldet syltetøjsglas og opbevares på køl.
Sådan samler du kagen:
Placer den ene af mandelbundende på et kagefad, og fordel halvdelen af den lækre hindbærskum i et jævnt lag.
Vend den anden af mandelbunden, så den vender med bunden op af. Så får du nemlig en helt flad top. Placer den oven på den anden bund.
Fordel resten af hindbærskummen i et jævnt lag, på toppen af kagen, og langs kanten hele vejen rundt.
Top til sidst kagen af, med friske hindbær og nyd med det samme.
Kagen kan med fordel laves dagen før den skal serveres.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar