Dessert/ Kager/ Opskrifter

Croissant semlor

Croissant semlor

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, hvilket tydeligt kan ses på Instagram. Mit feed svømmer i fastelavnsboller, i alle afskygninger. Aldrig har det været så ekstremt, som det er i år. Mon ikke det skyldes lockdown og det, at folk har tid til at “dyrke” fastelavnsboller?

Tid har man ihvertfald rigeligt af i øjeblikket, ihvertfald for mit vedkomne.

Jeg håber snart, at Mette går på skærmen og melder ud, hvordan genåbningen af Danmark ser ud, så jeg ved hvornår jeg skal på arbejde igen. Jeg fungere bare ikke med, at alt er så uvis og ingen ved hvor vi er om 3-4 uger. Tænker umiddelbart, at mange andre har det på samme måde og jeg dermed, ikke er alene om denne frustration.

Istedet for, at lade det negative, rastløsheden og frustrationen overtage, så jeg havner i et sort hul, der kan ende med en depression. Har jeg istedet besluttet, at bruge min energi på at være kreativ. Så når jeg bliver overvældet af negative tanker, rastløshed eller bare er mega frustreret, så vender jeg den negative energi til positiv energi.

Croissant semlor

Idag blev rastløsheden brugt i køkkenet, hvor jeg lavede de her, super nemme og sindsyg lækre croissant semlor – intet er så galt, at det ikke er godt for noget.

Jeg havde en pose croissanter fra Rema i fryseren, nemmere bliver det altså ikke. Arj okay, så skal det lige være fordi, at man kører til bageren og køber croissanter hos dem. Det må næsten være nemmere end at vente på, at ovnen bliver varm, derefter på at croissanterne bliver bagt og dernæst, på at de afkøler – dovenskaben længe leve, hih.

Engang imellem må det altså godt bare være nemt, især når man ikke kan se, at det har været super nemt, hih.

Croissant semlor

Print Opskrift
Serveringer: 4 stk

Ingredienser

  • 1 pk. croissanter fra Rema, frost
  • 2.5 dl piskefløde
  • Flormelis til topping
  • Ganache:
  • 0.5 dl piskefløde
  • 50g mørkchokolade, grofthakket
  • Remonce:
  • 100g marcipan, revet
  • 50g mandler, grofthakkede
  • 0.25 dl mælk

Instruktioner

1

Croissanter laves efter anvisning på pakken og afkøles helt.

2

Pisk 2.5 dl fløde til en stiv flødeskum.

3

Ganache: Kom hakket chokolade og piskefløde i en lille gryde, og varm op under omrøring ved medium varme, indtil chokoladen er smeltet og du har en lækker og glat ganache.

4

Remonce: Kom revet marcipan, hakket mandler og mælk i en skål. Bland det hele godt sammen til en lækker remonce.

5

Sådan samler du dine semlor: Flæk de afkølede croissanter på midten og løft forsigtigt toppen af - gem alle toppe, da de skal tilbage på. Fordel ganachen i et jævnt lag på bunden af alle 4 croissanter, efterfulgt at remoncen. Kom flødeskummen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Top alle croissanter med flødeskum, og sæt så toppen tilbage på dine croissanter.

6

Sigt til sidst lidt flormelis på toppen.

Nyd de lækre croissant semlor med en kop varm kakao, the eller kaffe.

Rigtig god fornøjelse.

Croissant semlor

Ingen kommentar

Skriv et svar