Kaiserschmarrn er noget R har introduceret mig for. Jeg havde aldrig hørt om det før for omkring 2 år siden, hvor R og jeg var i Berlin for første gang.
Lige siden vores Berlin getaway, har Kaiserschmarrn været på min to-do liste. Så nu kan du måske selv regne ud, hvor lang den liste er..
Imorges blev dagen, hvor der skulle leges med en sundere udgave af Kaiserschmarrn. En version der kan spises til morgenmad, for lets face it, jeg er en sucker for syndig morgenmad.
I øjeblikket hvor jeg er kastet helt ud af mine morgenruterne, skal der laves nogle nye. Både for at holde mig igang, men også for, at jeg ikke får et chok når Danmark atter åbner, og arbejdet igen kalder – jeg ved jeg får mega travlt når jeg kommer tilbage. Så vi står stadig tidligt op, men istedet for at vi skal være ude af døren 1 time efter vi er stået op, så har vi nu tid til at hygge om morgenmaden. Noget jeg og ungerne er blevet ret glade for.
Så imorges da jeg stod op kl 6:30, gik jeg igang med at lave Kaiserschmarrn, så der var varm morgenmad klar, når resten af familien stod op. Det var en kæmpe succes og det smagte lige så syndigt som en dessert, hihi.
Det var super nemt at lave og smagte helt vidunderligt. Det er bestemt ikke sidste gang det er blevet serveret!
Sundere opskrift på Kaiserschmarrn
Print OpskriftIngredienser
- 2 æg
- 2 overmodne bananer, most
- 0.4 dl mælk
- 50g havregryn, blendet til mel
- 50g hvedemel
- 2 tsk vaniljepulver
- 2 tsk honning
- Knsp salt
- 0.5 dl rosiner - kan undlades
- 5-10g smør til stegning
Instruktioner
I 2 skåle deles æggene i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne stive sammen med knsp salt.
I skålen med æggeblommerne, tilsættes de moste bananer, mælk, havregryn-mel, hvedemel, vanilje og honning. Pisk det hele godt sammen til det er glat og ensartet. Vend herefter rosinerne i dejen.
Tilsidst vendes æggehviden forsigtigt i dejen. Brug en dejskraber for at undgå, at slå luften ud af æggehviderne.
Smelt smøret ved medium varme på en slip-let pande.
Tilsæt alt dejen, så du får en rigtigt tyk pandekage. Steg pandekagen ved medium-lav varme i ca. 4 minutter, eller indtil du kan se, at pandekagen er begyndt at blive fast i kanten. Når pandekagen er begyndt at blive fast i kanten, er det tid til, at den skal vendes. Brug en paletkniv til at 'skære' pandekagen ud i 4 stykker - ja det bliver lidt noget gris da pandekagen stadig er flydende på toppen - I know, men det gør det meget nemmere at vende pandekagen. Nu har du 4 stykker, som du kan vende med din palet kniv. Når pandekagen er vendt, steges den i ca. 3 minutter, eller til den er fast. Brug herefter 2 gafler til at rive pandekagen i små mundrette stykker.
Steg det i 2 minutter og tag det så af varmen.
Servere den lækre kaiserschmarrn imens den stadig er varm med din favorit topping.
Jeg serverede den med lidt skyr, Amarena-kirsebær og et let drys flormelis. Det smager også helt fantastisk med Spir blåbær yoghurt og lidt friske blåbær som topping – MÅMS!
Velbekomme
Ingen kommentar