Inspiration

Flugten til sommerhus og familiehygge

Sommerhus hygge

I løbet af de mange påskedage, blev jeg meget stresset over at jeg ikke kunne finde ud af at lade mit arbejde ligge. Det at være selvstændig er på ingen måde nemt, og jeg har især svært ved at sige til mig selv, at nu er dagens arbejde klaret, og så holde fri. For så kommer der lige et par mails m.m og så besvarer man da lige dem, for det er jo god service. Ja det er da bestemt god service, men hvem forventer at få et svar med det samme, når det er helligdag?! Tja, det er en never ending diskussion jeg har med mig selv. Derfor besluttede jeg, at vi var nødt til at flygte ned til mine svigerforældre i deres sommerhus på Enø, for at få arbejde lidt på afstand, og for at få hygge og slappet af.

Sommerhuset har været Rasmus farmor og farfar’s sommerhus, som Rasmus forældre nu har overtaget. Sommerhuset har en rigtig god størrelse og ikke mindst en skøn beliggenhed. Siden Rasmus forældre har overtaget sommerhuset, er der virkelig sket meget med det. De har fået sat det i stand, så det er blevet et mere “moderne” sommerhus, men på den gode måde, så sommerhuset ikke har mistet sin sommerhuseffekt. Vi holdt sommerferie der nede i sommers, og man må sige at der er sket en del med huset siden i sommers, men kun på den gode måde. Det er blevet så lækkert, og der er ingen tvivl om, at det bliver et af vores fortrukne tilflugtsteder, når vi, eller rettere når jeg, trænger til at få hverdagen lidt på afstand.

Enø bageri

Enø er en meget hyggelig lille ø, som har sin helt egen charme. Når man skal over på øen, skal man over en lille bro, som ligner en græshoppe. Den vækker stor begejstring hos vores unger, og når de først har set den, så er de slet ikke i tvivl om, at nu er det ferie, eller tid til at slappe af.

Når man er i sommerhuset, så betyder det også, at der bliver gået et par lange ture langs stranden og spist lidt lækkert kage eller is fra den lokale bager på Enø. Ungerne elsker at kaste med sten på stranden og vores hund elsker, at kunne løbe frit rundt og hoppe i vandet hvis det er det hun vil. Om sommeren er det fantastik, at kunne ligge på stranden hele dagen, og så bare have 2 min hjem. Det er især rart, at kunne gå hjem og få fyldt vand depotterne op igen, så man ikke dehydrer. Den eneste ulempe er, at der er prop fyldt af menesker i den “gode” ende af stranden. I den “gode” ende af stranden, er der ingen sten eller noget, hvorimod at i “vores” ende af stranden, er der ca 1 meter med sten, men efter den meter er der så heller ingen, så vi plejer at blive nede i vores ende af stranden.

En tur på stranden

Enø strand

gåtur på Enø strand

Efter en lang gåtur, kage og is hygge + en middagslur, var der igen overskud til at hoppe i haven og hjælpe farfar, med at få sat nyt hegn op. Det gamle hegn røg under den sidste store storm vi havde i Danmark, og jeg er enlig ret sikker på, at hegnet var blevet skiftet uanset hvad, for gammelt var det. Det nye hegn de har købt er virkelig flot, og jeg er sikker på at det pynter på haven, når de har fået sat det hele op. Rasmus nåede at hjælpe med at få gravet de første pæle i jorden. Det er jo et værre arbejde! Linus var total klar på at hjælpe med at grave i haven, og han klarede det bare så fint.

Hygge i sommerhuset

Sort labradore

Da vi havde spist aftensmad og slappet lidt, var det desværre tid til at vi skulle vende næsen hjemad, da vi havde aftaler dagen efter der hjemme. Vi ville ellers rigtig gerne være blevet, så det vare nok ikke længe, før vi tager ned og besøger farmor og farfar i en hel weekend.

De 2 store faldt i søvn med det samme i bilen. Linus var vågen hele turen hjem og ville bestemt ikke sove da vi kom hjem, på trods af vi var meget sent hjemme. Han havde en fest på vej hjem i bilen. Jeg tror han nød, at det til en afveksling var ham der havde al vores opmærksomhed, og at det var ham der kunne drille sine store søskende, mens de sov.

Ingen kommentar

Skriv et svar