En af mine vinterfavoritter, kartoffel porre suppe. En klassiker man aldrig bliver træt af, og som ofte er på menuen her hjemme i vintermånederne.
Comfort food er noget af det bedste jeg ved i de kolde og grå vintermåneder. Altså de der måneder hvor det er mørkt og gråt hele dagen, gerne i flere uger og hvor man overvældes af lykke, hvis solen skulle titte frem i bare et kort øjeblik. De måneder hvor man længes efter lange lyse dage og varmere himmelstrøg.
Kartoffel porre suppe er den perfekte comfort food. Det smager helt vidunderligt og super nemt at lave. Alle kan lave kartoffel porre suppe, uanset hvor svært og indviklet du end tror det er, så er det præcis det modsatte.
Jeg har piftet den klassiske, kartoffel porre suppe med bacon, lidt op, da vi har toppet suppen med ristede kerne og lækkert suppebrød, som A og jeg har bagt. En kombination jeg på det varmeste kan anbefale.
Kartoffel porre suppe
Print OpskriftIngredienser
- Suppe:
- 2 spsk olivenolie
- 1 kg kartofler, skrællede og skåret i tern
- 3 porrer, snittet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0.5 tsk stødt timian
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1.5 dl piskefløde
- Salt + peber
- Topping:
- 50g sesamfrø
- 60g græskarkerner
- 3 spsk solsikkekerner
- 2 tsk soya sauce
- 0.5 tsk honning
- Flagesalt og peber
- 250g bacon, sprødstegt
Instruktioner
Suppe: Kom kartofler, porrer, hvidløg og timian i en tykbundet gryde og sauter i olivenolie i et par minutter, under konstant omrøring.
Tilsæt grøntsagsbouillon og bring i kog. Skru herefter ned til medium varme og lad det simre under låg i 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblend til den er lækker og cremet.
Tilsæt fløde og blend det godt ind i suppen.
Smag til med salt og peber.
Topping: Rist alle kerne og frø på en pande, ved medium-høj varme, under omrøring. Rist til sesamfrøene begynder at tage farve og græskarkernerne begynder at poppe.
Kom kerner og frø i en lille skål og vend med soya sauce, honning, flagesalt og lidt friskkværnet peber.
Opbevar i en tætlukket beholder.
Server den cremede kartoffel porrer suppe, med sprødstegt bacon og et par teskeer ristede kerner og frø.
Nyd den rygende varme suppe i godt selskab.
Ingen kommentar