Bagte figner er total undervurderet. Ihvertfald hvis du spørg mig, heh.
Jeg ELSKER figner og indtager dem gerne i store mængder.
Når vi er på besøg hos mine forældre i Rom, bliver der indtaget figner morgen, middag og aften. Der er der nemlig friske forsyninger fra deres kæmpe figne træ, der virkelig er leveringsdygtig. Det er simpelthen fysisk umuligt, at spise alle figner, som det træ kan levere! Det er overvældene stort og jeg er tosset med det.
Desværre er vi ikke i Italien, så vi må nøjes med friske figner fra kølemontren i Netto. Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er dårligere, det er bare ikke helt det samme, som når man selv kan plukke dem direkte fra træet.
…
Den her opskrift er helt fantastisk – en smagssensation uden lige.
Måden de søde figner og gedeosten smelter sammen på, hvor godt de knasende valnødder komplimentere osten på, hvordan siruppen og valnødderne er det perfekt match på og hvor godt den friske timian afrunder smagen på, får virkelig mundvandet til at løbe.
Fignerne er perfekte som en lækker lille forret, serveret med lidt frisk salat vendt i olivenolie on the side.
De bagte figner, ville faktisk også være ret lækre på tapasbordet. Bare lad vær med at skære for langt ned i fignerne, så åbner de sig altså alt for meget når de bliver bagt – især hvis de er på grænsen til at være overfriske. Det problem løb jeg ind i, men jeg synes faktisk, at fignerne er ret fine, når de er helt åbne, men det er naturligvis en smagssag.
Hvis du ikke har prøvet at smage bagte figner før, så er det på tide – du går virkelig glip af noget.
Bagte figner med gedeost og valnødder
Print OpskriftIngredienser
- 4 stk friske figner
- 50g frisk gedeost
- 6 stk valnødder, finthakket
- 1 spsk timian, finthakket
- 1 spsk ahornsirup
- Salt og peber
Instruktioner
Skyl fignerne.
Skær den lille top af hver figne og skær herefter et kryds halvvejs ned igennem hver figne.
Tryk forsigtigt på hver figne, så den åbner sig lidt op.
Fyldt fignerne med gedeost og dryp med ahornsirup.
Vend valnødder og timian sammen, og drys over fignerne. Krydr med salt og peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i ca. 10 minutter.
Server straks.
Nyd de farvefine og smagsgode figner i godt selskab, med et glas iskoldt hvidvin – mums.
Velbekomme.
Ingen kommentar