I søndags tryllede A endnu engang i vores køkken. Denne gang var det en syndig flødebollekage, der gav store smil hos resten af familien.
Flødebollekage lyder måske lidt spøjs, især når man lige hurtigt skimmer ingredienslisten. But, trust me! Sammensætningen er de forskellige konsistenser og smagsnuancer matcher hinanden helt perfekt.
Den perfekte sommerdrøm!
Kagen er ualmindelig nem at lave – den bikses seriøst sammen på under 10 minutter. Det er faktisk så nemt, at A klarede det hele selv. Dog ved undtagelse af, at fjerne kornene fra en vaniljestang – her fik hun hjælp, så hun ved, hvordan man gør til en anden gang.
Et lille fif, hvis du ønsker en lidt ekstra luksuriøs udgave af denne sommerdrøm af en flødebollekage. Vælg flødeboller af god kvalitet! Flødebollerne er hovedpersonen i denne opskrift og man kan tydeligt smage forskellen, på de gode og knap så gode flødeboller. Så er er kvalitet nøgleordet.
A og jeg brugte Spangsberg flødeboller, da vi tidligere på dagen, havde lagt vejen forbi deres lagersalg. Her får man altså 2 kasser á 20 stk flødeboller til 150 kr – det er vidst det der kaldes en SKARP pris! Ganske farligt når deres lagersalg ligger et stenkast fra mit arbejde og i øvrigt kun 7 minutters kørsel fra vores bopæl.
Nårh, men tilbage til opskriften på A’s sommerdrøm. Prøv den, du vil ikke fortryde det!
Lækker opskrift på flødebollekage
Print OpskriftIngredienser
- 1/2 pose makroner
- 8 flødeboller
- 2.5 dl piskefløde
- 5 spsk cremefraiche 18%
- Kornene af 1 vaniljestang
- 2 spsk flormelis
- Friske hindbær, blåbær og jordbær
- Evt. nutella, smeltet chokolade eller hakket chokolade
Instruktioner
Knus makronerne og dæk bunden af et firkantet fad med dem.
Tryk derefter flødebollerne flade, ned i makronerne, med bunden op ad.
Pisk fløden til flødeskum.
Rør flødeskummen sammen med cremefraiche, flormelis og vaniljekorn.
Hæld flødeskumscremen over flødebollerne.
Top desserten med friske hindbær, blåbær og halverede jordbær.
Lad kagen hvile i køleskabet i et par timer inden servering, så den kan nå at sætte sig.
Noter
For en mere luksuriøs version, så tilsæt lidt nutella, smeltet chokolade eller hakket chokolade oven på flødeskumscremen inden kagen pyntes med friske bær.
Hvis du ikke lader kagen hvile, så er den tæt på umulig at skære i.
Kagen er perfekt som dessert eller som alternativt til en fødselsdagslagkage. A har allerede bestemt, at denne skal serveres som lagkage til hendes fødselsdag – altså når den må holdes for familien, for hun har lige haft fødselsdag d. 11.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar