Trøffelkugler, sunde romkugler, dadelkugler – kært barn har mange navne og disse er ingen undtagelse. Jeg har dog besluttet, at døbe dem for trøffelkugler.
Et sundere alternativ til den klassiske trøffel. Dermed ikke sagt, at den er lavere på kalorier, for det er nok ikke tilfældet. Jeg har ikke udregnet kalorier for denne opskrift, så jeg kan ikke give dig et præcist svar på kalorierne – det må du have tilgode.
Oftes er det faktisk sådan, at de sundere udgaver/versioner af klassikerne ikke er kaloriefattige. De er stadig høje på kalorier, forskellen er bare, at der er en helt anden fordeling af makronæringsstofferne.
Nu vil jeg ikke begynde at kede dig for meget med makronæringsstoffer, men kort fortalt, så drejer det sig om, at de sundere versioner oftes ikke indholder smør, sukker og mel, altså det man kalder for tomme kalorier. De sunde versioner indeholder derimod naturlig sødme, gerne i form af dadler eller andet tørre frugt, peanutbutter og nødder. Fælles for alle disse er, at de alle er høje på kalorier, de har dog en langt bedre fordeling af makronæringsstoffer og indholder de sunde og livsnødvendige fedtsyre.
Yeps, du læste helt rigtigt, livsnødvendige fedtsyre!
Kroppen har nemlig brug for fedt, for at kunne fungere – i særdeleshed de umættede fedtsyre. Kroppen består af milliarder af celler, hvoraf cellernes overflade består af et fedtlag, som har stor betydning for transporten af næringsstoffer til og fra cellerne.
Og nu skal jeg ikke kede dig mere med makronæringsstoffer og fedt.
…
De her trøffelkugler smager MUMS og har vagt stor begejstring, hos både store og små i familien – A er vidst blevet lidt små afhængig, så der er allerede handlet ind, til endnu en portion af vores nye yndlings guf. Perfekt nu hvor det er fredag imorgen og der skal hygges lidt ekstra om ungerne – det fortjener de! Især de store der skal op kl 5:00 for at komme til morgentræning, derfra direkte i skole og efter skole ud til fodboldturnering med SFO’en. De får virkelig brug for nogle store madpakker og en ekstra stor portion kærlighed, når de kommer hjem.
Jeg må nok hellere lave en dobbeltportion, så der er nok hih.
Verdens bedste trøffelkugler af dadler og peanut butter
Print OpskriftIngredienser
- 24 dadler, friske og saftige
- 1/4 cup + 1 spsk peanutbutter
- 160g chokolade 80%
- Flage salt
Instruktioner
Fjern stenene fra dadlerne og kom de saftige dadler i en blender/foodprocessor.
Tilsæt peanutbutter og blend i et par minutter, til der opnåes en klistret karamel-agtig konsistens. Husk at skrabe siderne ned undervejs, for et jævnt resultat.
Brug en lille ice cream scoop til at scoope små trøffelkugler med. Afsæt 22 trøffelkugler på et fad beklædt med bagepapir og kom i fryseren i 1 times tid.
Temperer chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen - hvad du finder nemmest. Tag trøffelkuglerne ud af fryseren og vend dem forsigtigt i den tempereret chokolade, ved hjælp af 1 gaffel eller 2. Lad chokoladen dryppe af i et øjeblikke, inden de igen placeres på det beklædte fad. Drys med lidt flagesalt inden chokoladen sætter sig. Gentag indtil alle trøflerne er vendt i chokolade.
Sæt dine trøfler på køl i ca. 30 minutter, så chokoladen kan sætte sig.
Noter
Trøflerne opbevares på køl i en tætlukket beholder.
Rigtig god fornøjelse
Ingen kommentar