I går stod den på endnu en slappe dag, men den endte godt nok i mit køkken, så helt slappe agtigt blev det ikke, men what the hell. Jeg slapper så dejligt af, når jeg sysler rundt ude i mit køkken helt for mig selv. Jeg bagte en ordentlig røv fuld cookies i flere forskellige varianter. Jeg bagte i alt 5 forskellige cookies, alle ud fra samme grundopskrift, er det ikke bare super smart ?
Ungerne og især Alina er helt tossede med lige netop den her version. Det er en funfetti cookie, som på alle måder appellere til børn, for den sagsskyld også nogle voksne, hihi. Jeg er en af de voksne, som er ret så fascineret af de smukke farver og som har svært ved, at få blikket væk fra de farvefine funfetti cookies.
De farvefine funfetti cookies smager ubeskrivelig godt. De er virkelig en syndig sag, som er de ekstra kalorier værd, hihi. Jeg var simpelthen nødt til, at tage en bid af hver enkel af de 5 forskellige cookies, for jeg var jo nødt til at smage, om de var som de skulle og ved du hvad, de var helt perfekte! Sprøde og let bløde i midten, fuldstændig som jeg foretrækker min cookie. Hvis du ikke er til en blød midte, så giv dem et par minutter ekstra i ovnen. Hvis du derimod er til en mere blød midte, så giv dem 1-2 minutter mindre i ovnen.
De lækre funfetti cookies er perfekte at servere til en børnefødselsdag, når lækkersulten melder sig, eller bare som en lækker godbid. Faktisk så vil de også være ret perfekte til madpakken, bare som en mini udgave, istedet for en “kæmpe” cookie.
Denne opskrift gav 9 store funfetti cookies, som udover dets normale lækre fyld, har fyld af store hvide chokoladestykker og farvefin krymmel. Den farvefine krymmel er importeret direkte fra USA, den kom nemlig med hjem i vores kuffert, desværre har jeg købt alt for lidt, så til april når vi skal afsted igen, så skal der købes en del mere, hihi. Jeg har stadig ikke set samme farve krymmel her hjemme, så det er bare om at købe lidt ekstra, når man kan få fingrene i det.
Verdens bedste opskrift på funfetti cookies.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 80g sukker
- 135g farin
- 0.5 tsk fint salt
- 90g smør, smeltet
- 1 æg
- 1 stk vanilje ekstrakt
- 190g hvedemel
- 0.5 tsk natron
- 80g små chokoladeknapper, alternativt grofthakket chokolade
Sådan gør du:
I en stor skål røres sukker, salt og smør sammen, til en jævn og glat dej.
Tilsæt æg og vanilje og rør det sammen.
Sigt mel og natron i dejen og fold det let sammen med en dejskraber. Vær forsigtig, så du ikke får overblandet dejen. TIP! Hvis dejen er for våd, så tilsæt lidt ekstra mel. Det skal være en fast, men blød og let klæg dej.
Tilsidst vendes chokoladeknapperne i dejen.
Stil dejen på køl i 30 minutter. TIP! Så kan smagen rigtig nå at sætte sig.
Du skal bruge følgende til fyldet:
- 80g grofthakket hvidchokolade
- 45g farvefint krymmel
Sådan gør du:
Tag cookie dejen ud af køleskabet og tilsæt ingredienserne. Bland det godt sammen, så fyldet bliver jævnt fordelt.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Ved brug af en is-scoop-ske, fordeles dejen med stort mellemrum på de 2 bageplader. TIP! Ja det skal ligne små iskugler. De breder sig ud under bagningen.
Bag dine funfetti cookies i en forvarmet ovn ved 180 grader, varmluft, i 14-16 minutter, eller til de er let gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar