Aftensmad/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Vegansk Bourguignon ala Camilla med luftig mos

Vegansk Bourguignon med luftig mos

Her hjemme er vi mildesttalt vilde med simremad og især Bourguignon er en favorit. Eftersom at vi har droppet kød, så er dette en vegansk Bourguignon hvilket absolut ikke foringer smagen, on the contrary, så er smagen lige i øjet + lidt mere til.

Lækker opskrift på Vegansk Bourguignon

Bourguignon smager helt vidunderligt og er efter min mening, en rigtigt efterårs eller vinter spise. Den vil især være lækker på skiferien, når alle er hjemvendt efter en lang dag på ski. Der er intet, som at varme sig på en lækker portion Bourguignon, med en let og luftig kartoffelmos. Vores datter ELSKER kartoffelmos, så når denne ret er på menuen, så score jeg altid lidt ekstra point hos hende. Jeg forstår hende faktisk godt, for jeg er mindst lige så skør med kartoffelmos selv! Jeg laver altid vores kartoffelmos med ekstra grøntsager, oftes falder valget på blomkål, det matcher farven på kartoflerne og giver en dejlig smag til mosen. Det er en perfekt måde, at kamuflere grøntsagerne lidt på, så ungerne ikke ser det, hih.

Den veganske Bourguignon er knap så tidskrævende og når jeg siger tidskrævende, så mener jeg, at den ikke skal simre i flere timer, for at kødet bliver helt mørt og trævlet. Denne veganske Bourguignon er istedet proppet med god rødvin, fløde og lækre grøntsager, som kræver langt mindre simretid og giver retten en virkelig skøn smag. Nu tænker du sikkert, fløde, hvad laver det i en Bourguignon ? Dette er min fortolkning af en Bourguignon og her hjemme, skal der altså fløde til og sådan er det bare, heh. Hvis du ikke er til fløde, så drop den, her hjemme er vi bare vilde, med den lette fedme den tilføre saucen. Prøv den, den smager altså vidunderligt!

nem opskrift på vegansk simreret

Vegansk Bourguignon med luftig mos

Print Opskrift
Serveringer: 4+ Forberedelsestid: 40 minutter

Ingredienser

  • Til saucen:
  • Olie til stegning
  • 3 gulerødder, skåret i tern
  • 500 gram champignon, snittet
  • 500g blandet svamp, snittet
  • 2 løg, hakket
  • 1 helt hvidløg, pillet
  • 2 spsk. mel
  • 6 dl god rødvin
  • 4 dl grøntsagsboulllion
  • Frisk kviste timian
  • Frisk kviste rosmarin
  • 1 glas perleløg
  • 1 dl Soya cuisine fra Naturli'
  • Evt. lidt kulør
  • Salt og friskkværnet peber
  • Til mosen:
  • 1 kg bagekartofler, skrællet og skåret i tern
  • 1 blomkålshoved, skåret i tern
  • Smørbar fra Naturli'
  • Soya mælk

Instruktioner

1

Sauter løg, gulerødder og svampe i lidt olivenolie, ved medium-høj varme, til alt væsken fra svampene er fordampet.

2

Tilsæt hele fede hvidløg og sauter i yderligere 1-2 minutter.

3

Tilsæt mel og rør det godt sammen.

4

Tilsæt rødvin under konstant omrøring, så du undgår klumper i saucen. Lad det simre i et par minutter, til alkoholen er fordampet.

5

Tilsæt boullion og perleløg.

6

Tag et par kviste rosmarin og timian, bind dem sammen med lidt madsnor og tilsæt.

7

Bring det hele i kog og skru så ned på medium varme, lad det simre i 20 minutter.

8

Imens koges kartofler og blomkål, i rigeligt let saltet vand. Kog til mørt, 15-20 minutter.

9

Fisk rosmarin og timian op af saucen.

10

Tilsæt soya cuisine og smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt kulør, hvis du vil have en lidt mørkere sauce.

11

Mos kartofler og blomkål sammen med lidt smørbar og soya mælk, til en let og luftig mos. Smag til med salt og lidt friskkværnet peber.

Noter

Jeg tilsætter først soya cuisine til allersidst, så den ikke kommer op og koge, da den i så fald kan gryne.

Server den varme mos med en generøs mængde bourguignon og pynt med lidt frisk timian. Mums siger jeg bare!

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

hurtig opskrift på lækker vegansk gryderet

Ingen kommentar

Skriv et svar