Det er efterhånden meget længe siden, at denne her herlighed af en klassiske brownie blev serveret, men det gør den bestemt ikke mindre dårlig. For hold nu fast hvor var den bare alt alt for lækker. Den var faktisk præcis så perfekt, som en klassisk brownie skal være, eller den var præcis som en perfekt brownie skal være i mine øjne, hihi.
I mine øjne er en perfekt brownie kraftig, chewy, moist og fudgy, hvilket er lige præcis hvad den her klassiske brownie er. En brownie som denne behøver ingen introduktion, ingen topping, no nothing, men alligevel valgte jeg, at tage den lige et step videre og give den, det der ‘over the top’ look. Det er nemlig noget jeg mestre ret godt efterhånden, hihi.
Af og til kan en brownie være lidt af en udgift, grundet den store mængde chokolade de indeholder, men den her opskrift kan alle være med på. Den er lavet på få ingredienser, men den er lavet på de helt rigtige, som giver den her brownie den der WOW effekt, når den bliver serveret for gæsterne og ikke mindst, når de sætter tænderne i den. Jeg bagte den som en lækker dessert, der skulle med på farten, da vi skulle over til et vennepar og spise.
Denne brownie er aldeles nem at lave og det tager næsten ingen tid. Bare fordi jeg valgte at give den et lidt ‘over the top’ look, er det jo ikke ens betydning med, at du skal gøre det samme. Denne brownie er hel fantastisk bare som den er, eller i selvskab med en god vaniljeis og lidt frisk frugt. Mulighederne er mange, så det er bare om at give fantasien frit spil.
Utrolig lækker opskrift på klassisk brownie.
Du skal bruge følgende:
- 1 1/4 cup hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 3/4 tsk bagepulver
- 180 g mørk chokolade
- 180 g smør
- 2 1/4 cup sukker
- 4 æg
Sådan gør du:
Smelt smør og chokolade over vandbad.
Tag skålen af varmen og tilsæt sukkeret gradvist alt imens du konstant pisker.
Tilsæt herefter æggene, et ad gangen og rør til det akkurat er kombineret, inden det næste æg tilsættes.
Sigt mel, salt og bagepulver sammen og tilsæt gradvist til chokoladeblandingen. Fold dejen forsigtigt sammen til du har en glat dej. TIP! Du må endelig ikke piske for meget, da du så vil få en kage istedet for en brownie.
Kom dejen i en smurt bageform. Jeg brugte en firkantet bageform på 20×30 cm
Bag din brownie i en forvarmet ovn ved 170 grader i 30-35 minutter. OBS! Kagen vil ikke virke færdigbagt, hvilket er helt med vilje så, no worries.
Lad brownien afkøle på en bagerist.
Når din brownie er afkølet og ved stuetemperatur er den klar til servering.
Jeg portionsanrettede brownien hjemmefra og toppede den med min yndlings chokolade cream cheese frosting, små chokolade frøer, friske bær og lidt blomster. Dette udtryk slog benene væk under dem alle og smagen var helt igennem fantastisk!
Rigtig god fornøjelse.
2 Kommentar
Amalie
12. august 2019 at 9:35Hej!
Hvad svare en cup til?
Camilla
12. august 2019 at 15:12Hej Amalie
Den nemmeste måde at finde ud af det på, er ved at bruge Google 😊 De lidt større målebægere er idag med Cup mål, så kan på det varmeste anbefale at investere i sådan et 😊
Mvh Camilla