Ferie

Turen går til USA del 15 – Key West

Key West var igen helt fortryllende. Denne gang havde vi 5 dage på den helt fantastiske lille ø, 5 fortryllende dage, med masser af sightseeing, lange dage ved poolen og lidt for mange drinks på poolkanten – man skulle jo nødigt dehydrere, heh.

Vejret på Key West, har været væsentlig bedre, end hvad det var i Miami og temperaturen lige et nøk højere, med en luftfugtighed der trak tænder ud – shiit det var varmt! Ungerne havde svært ved at holde det ud, så når vi var på udflugt, var der masser af stop undervejs, hvor der blev søgt ly for varmen og drukket en masse vand. Lille L havde det klart hårdest, så vi havde hele tiden et ekstra øje til ham. Når vi var ved poolen, blev der hygget med drinks og slushice, og fra kl 16 og frem til kl 18, var der gratis snack i baren. Det var oftes nogle nachos med hjemmelaves salsa og guacamole, eller nogle lækre chips-kiks med hjemmerørt hummus – simpelthen så lækkers og ungerne var tossede med det.

Da ungerne havde det rigtig svært ved varmen, blev de første timer på dagen altid brugt i poolen, hvorefter vi kunne bevæge os lidt ud, når solen ikke stod højt på himlen mere. Det gjorde så også, at vi ikke nåede alt på min liste – ja mig og mine lister, I know. Vi nåede tilgengæld en masse andet og ungerne elskede, at bruge så mange timer i poolen. A og lille L var ikke til at drive op og enkelte af dagene, måtte vi simpelthen hive dem op efter 4-5 timer, nonstop i vandet. Ungerne har et helt særligt forhold til vand, måske det er min begejstring der har smittet af på dem, I don’t know, men de er i hvert fald vilde med det. Både K og A er super sej i vandet og de har virkelig rykket sig meget her på det sidste, alt sammen takket være deres dygtige svømmetræner. Lille L har konstant rykket sig og ferien har gjort noget helt ekstra for ham, for han er blevet SÅ sej. Han glæder sig så meget til, at komme hjem og vise hans svømmetrænere, hvor sej han er blevet – han er meget stolt af sig selv og hans mor er endnu mere stolt, hih.


Da vi valgte at bruge så mange timer i poolen og bare hygge, valgte vi igen, at købe billetter til Old Town Trolley Tours. Det er en guidet tur bus, der kører rundt på hele Key West, med masser af stop og derfor også rigeligt med mulighed, for at stige af og på. Vi valgte at gøre det en dag, hvor der var lidt skyer på himlen, så det var bare nogenlunde okay at gå rundt, uden at dejse om af hede. Denne tur kan på det varmeste anbefales og især hvis din tid på Key West er knap. Med sådan en tur, får man set det hele og man får lov, at opleve den helt særlige stemning, der er på Key West. Hvis man tager bussen en hel runde, uden at stige af og på undervejs, så tager en tur omkring 60-90 minutter, altafhængig af trafikken.

Vi nuppede både en hel runde på ø’en, og at stige af og på. Det var uden tvivl det helt rigtige at gøre for os og ungerne synes, at det var skønt at kunne køre rundt. De mener, at vi har gået det vi skal på den her ferie og det har de vel egentligt også ret i. Vi har virkelig fået gået meget og de har været så seje.

Jeg har nedenfor samlet vores stop på et lille kort, bare for at skabe et lidt mere overskueligt overblik.

 1. Southernmost Point
 2. Truman Little White House
 3. Key West Lighthouse
 4. Key West cemetery
 5. Ernst Hemmingway hjem
 6. Mallory Square
 7. Papa’s Pilar Rum Distillery
 8. Duval Street
 9. US 1 Mile Marker 0

Mad i Key West.

Udover vi har set en masse, så har vi også fået en masse lækkert mad på Key West. Udvalget af restauranter og ikke mindst barer er kolossalt, især når man tænker på Ø’ens størrelse. Duval street er med sine 119 barer, et perfekt sted til en omgang pubcrawl – jeg siger det bare. Hvis vi havde været afsted uden børn, så havde vi været forbi ret så mange af dem, heh.

Jeg har nedenfor, samlet nogle af vores yndlings spisesteder på Key West.

Sted: Ambrosia
Adresse: 1401 Simonton St, Key West, FL 33040, USAPris: $$-$$$

Lækker restaurant med moderne indretning, højt til loftet og store panoramavinduer. Der er en rolig atmosfære, hyggelig stemning, venlig og personlig betjening, fair priser, utrolig lækker sushi – noget af det bedste vi har fået før og hurtig servering.

———————————————————————–

Sted: Martin’s
Adresse: 917 Duval St, Key West, FL 33040, USAPris: $$$$

Fin og classy restaurent med en rolig atmosfære, trods at den ligger midt på travle Duval Street. Restauranten servere lækker mad, har venlig betjening og priser til den høje side. Har man børn med, skal man være obs på, at menukortet er det samme som til de voksne. Vi valgte et udvalg af lækre tapas retter og var derfor ikke rørt af, at der ingen børnemenu var. Fantastisk lækker tapas.

———————————————————————–

Sted: Sloppy Joe’s
Adresse: 201 Duval St, Key West, FL 33040, USAPris: $$-$$$

Sloppy Joe’s

Super cool bar, med en helt fantastisk stemning, live musik – måske til den lidt for høje side, men what the hell. Uanset hvilke tidspunkt af dagen man ligger vejen forbi, så er Sloppy Joe’s proppet til renden med turister og lokale. Stedet har 3 barer, så er man på jagt efter noget køligt, at slukke tørsten med, så er der rig mulighed for det her. Sloppy Joe’s er en historisk bar med reference til Hemmingway’s tid som stamgæst, hvilket også gør baren ekstra populær blandt turister. Maden er fin, servicen venlig og priserne fair.

———————————————————————–

Sted: Southernmost Beach Café
Adresse: 1405 Duval St, Key West, FL 33040, USAPris: $$-$$$

Southernmost Beach Café

Restauranten har en fantastisk beliggenhed, med udsigt ud over en af Key West eneste strande. Her kan både indtages lækker mad og smagsgode cocktails, alt imens, at den smukke solnedgang nydes.

Stemning er god og afslappet, lækker mad med stort udvalg af frisk fisk på menu kortet, tilpas størrelse portioner, skønne drinks, hurtig servering og venlig betjening. Priserne er til den høje side, men bestemt det hele værd.

———————————————————————–

Sted: Kermit’s Key West Key Lime Shoppe
Adresse: 200 Elizabeth St, Key West, FL 33040, USA.Pris: $-$$

Hyggelig lille butik med utrolig venlig og behagelig betjening. Butikken er fyldt til renden med syndige fristelser og især deres frosne Key Lime pie’s, overtrukket med mørk chokolade kan anbefales, de er to die for.

———————————————————————–

Sted: La Grignote
Adresse: 1211 Duval St, Key West, FL 33040, USA.Pris: $$-$$$

La Grignote

Hyggelig lille cafe, med et stort udvalg af lækkert friskbagt brød og andre syndige sager, der får mundvandet til at løbe. Stemningen er god og meget lowkey, maden er fantastisk og betjeningen venlig. Et perfekt sted, at indtage et lækkert måltid mad og noget køligt at drikke, samtidig med, at du får søgt ly for den stride hede.


Nu går turen videre til Fort Lauderdale, hvor vi skal nyde de sidste 2 dage af vores lange ferie. Jeg har virkelig svært ved, at vi skal hjem lige om lidt. Tiden er gået alt for stærkt, men vi har virkelig fået set og oplevet en masse. Nu vil vi bare nyde de sidste 2 dage i ro og mag, foran og i poolen.

2 Kommentar

 • Reply
  Jane
  1. juni 2018 at 13:30

  Fedt men en ny beretning fra dig. 🙂 jeg suger alle informationerne til mig 🙂 Super fedt at børnene er blevet så gode til at svømme. Og når man er sammen 24/7 i så mange dage så ser man virkelig hvordan ens børn udvikler sig og man kommer tættere på en helt anden måde, det er så skønt <3 Vores børn har også altid været nogle vandhunde og ja det har de nok fra mig. I sær vores datter selv om hun nu er 23 elsker hun stadig vandet. Så hun glæder sig til at vi skal bo 14 dage i et hus med pool.

  Nå men jeg glæder mig til at læse hvad du synes om Fort Lauderdale, det var nok mit yndlings punkt på vores sidste ferie. Jeg fortryder også lidt at vi ikke skal bo der et par dage denne gang. 🙂 Men ser frem til alt det andet vi skal opleve sammen. 🙂

  KH
  Jane

  • Reply
   Camilla
   1. juni 2018 at 13:39

   Det er skønt med unger der ikke er bange for vand – det er guld værd 😊 De 2 store går til konkurrence svømning, så de svømmer heldigvis rigtig godt, deres lillebror ender nok med at slægte dem på, han er en værre vandhund 😊

   Ej hvor lyder det bare skønt med 14 dage i hus med pool – bare det var mig 😀

   Jeg håber I får en helt fantastisk tur, fyldt med kærlighed, lækker mad og uforglemmelige minder ❤️

  Skriv et svar