Dessert/ Kager/ Opskrifter

Syndig påske gulerodskage

Syndig gulerodskage

Påsken venter lige rundt om hjørnet, og de små påskeforberedelser er allerede påbegyndt her hjemme.

I går blev denne saftige og svampede gulerodskage bagt, samtidig med, at der blev besluttet, at påsken skulle holdes i sommerhuset – eller ihvertfald noget af påsken, for vi har lidt aftaler her hjemme, som vi ikke kan skubbe.

Denne skønne kage imponere altid og hvis du søger en kage, der både imponere og sparker benene væk under gæsterne, så er du kommet til rette sted. For er der noget denne kage kan, så er det at imponere og sparke benene væk under gæsterne!

Den er nem at lave, smager helt vidunderligt og kan med fordel laves dagen før, at den skal serveres. Nemmere bliver det simpelthen ik’.

Syndig påske gulerodskage

Syndig påske gulerodskage

Print Opskrift

Ingredienser

  • Kage:
  • 400g sukker
  • 4 æg
  • 4 dl rapsolie
  • 1 tsk vanilla paste
  • 400g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 300g gulerødder, revet
  • 100g rosiner
  • Frosting:
  • 480g flødeost
  • 120g smør,
  • 600g flormelis
  • 1 spsk vaniljepulver
  • Topping:
  • Små påskeæg, marcipanæg og nougatæg

Instruktioner

1

Kage: Pisk sukker, æg og olie godt sammen.

2

Tilsæt vanilje, mel, bagepulver og kanel, og rør godt.

3

Tilsæt gulerødder og rosiner og bland det godt i dejen.

4

Kom dejen i en smurt springform på 24 cm.

5

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader almindelig ovn, i ca 80 minutter, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.

6

Lad kagen afkøle helt på en bagerist.

7

Frosting: Pisk smørret godt igennem og tilsæt flormelissen lidt efter lidt, alt imens du fortsat pisker. Når cremen er let og luftigt, tilsættes vaniljekorn og flødeost. Pisk igen til du har en hvid, let og luftig homogen creme.

8

Når kagerne er helt afkølet, flækkes den i 3, så du har 3 solide bunde.

9

Fordeles cirka 1/3 af frostingen i et jævnt lag ovenpå den ene bund. Læg forsigtigt den anden bund ovenpå og fordel 1/2 af den tilbageværende frosting ovenpå bunden. Læg nu den sidste bund forsigtigt ovenpå og fordel resten af frostingen ovenpå og eventuelt langs siderne.

10

Pynt tilsidst kagen med små påskeæg, krymmel, blomster eller hvad dit hjerte ellers måtte begærer.

Gulerodskagen kan pynte fuldstændig som du lyster. Jeg har pyntet den med små påskeæg, for at give den helt rette påskevibe til kagen.

Rigtig god fornøjelse.

Gulerodskage

Jeg har tidligere delt en opskrift med dig, på den absolut bedste gulerodskage, som du virkelig også bør prøve – mums

Ingen kommentar

Skriv et svar