Inden vi får set os om, så er det atter weekend og den er om noget kærkommen. Det har været en lang og stressende uge og de 2 næste uger ved jeg allerede nu, bliver meget værre. Derfor har jeg planer om, at disse veganske french toast skal serveres lørdag morgen. Vi har også en ret presset weekend med mange gøremål og arrangementer + 2 store unger, som går til sport både lørdag og søndag, så lørdag morgen, må blive dagen hvor vi alle samles om morgenbordet og nyde en god omgang morgenmad.
Jeg har tidligere delt en opskrift med dig, på french toast måske bedre kendt som arme riddere. Forskellen på de 2 opskrifter er, at denne jeg deler med dig idag, er en vegansk udgave. Hvorfor ikke sætter tænderne i noget, der samtidig giver dig lidt bedre samvittighed ? Jeg er ihvertfald fan af det og jeg nyder virkelig, at spise så vegansk som muligt.
French toast smager vidunderligt og denne opskrift er virkelig nem at lave. Trods det at den er vegansk, så smager den altså ikke vegansk! Spørg du mig, så kan man ikke smage forskel, hvilket er en endnu bedre undskyldning, for at lave den veganske udgave istedet, hihi.
I opskriften bruger jeg kikærtemel, som kan købes på nettet og sikkert også i mange helsebutikker. Hvis du godt bare vil igang med opskriften sådan her og nu agtigt, så kan du faktisk ret så nemt lave din egen kikærtemel. Det var ren faktisk det jeg gjorde. Det laves ret så nemt, ved at blende en omgang kikærter i en foodprocessor, altså ikke udblødte kikærter, for så får du ikke mel ud af dem, hihi. De hårde kikærter blendes til mel og herefter kan du vælge, at sigte din kikærtemel, for at undgå større stykker i din mel. En lille sidebemærkning er, at det larmer frygtelig meget, som i virkelig meget. Det er måske meget godt at vide, hvis man har små børn der ligger og sover.
Syndig opskrift på vegansk french toast.
Du skal bruge følgende:
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 spsk kikærtemel
- 1 tsk kanel
- knsp ingefær pulver
- knsp kardemomme
- knsp revet muskatnød
- knsp salt
- 1.5 dl soya mælk
- 1 tsk vanilje ekstrakt
Sådan gør du:
Pisk kikærtemel, kanel, ingefær, muskatnød, kardemomme og salt godt sammen.
Tilsæt mælk og vanilje og pisk det hele godt sammen.
Dyp begge sider af brødskiverne i blandingen, ikke for længe, men lige akkurat nok til at de bliver bløde og suger lidt af blandingen til sig.
Steg brødet på en pande ved medium varme i rigeligt med vegansksmør, indtil de er sprøde og gyldne.
Server straks med en scoop vanilje yoghurt, en omgang ahornsirup og lidt frugtkompot, eller hvad dit hjerte ellers måtte begære.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar