Kager/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Sundere og glutenfri choko banan kage

Sundere og glutenfri choko banan kage

For tiden føler jeg mig virkelig ramt af uheld, kender du det ? Jeg håber virkelig at det snart vender, om ikke andet, så ihvertfald når vi rejser ned til mine forældre i Rom lige om lidt. Jeg trænger i den grad til lidt sommer og sol, og hvad jeg kan forstå på det hele, så er det lige præcis det vi rejser ned til. Der er i øjeblikket ulideligt varmt der nede, så er spændt på hvordan ungerne kommer til at tage det.

glutenfri choko banan kage

Når men nu skulle det jo ikke handle om mig og mine mange uheld, men derimod, om den her lækre choko banan kage. Den minder om den opskrift jeg tidligere har delt med dig, på min sunde glutenfri brownie. Det er faktisk også derfra, at jeg har fået ideen til denne lækre choko banan kage.

Jeg er ret så træt af, at der ikke er nok alternativer til søde og sunde sager, for selvom man har en vis livsstil, så behøver man jo ikke ligge alt lækkert på hylden. Det kan og vil jeg ihvertfald, på ingen måde acceptere! Derfor forsøger jeg mig i øjeblikket med lidt alternativer til de mange lækre kager, jeg altid kreere ude i mit lille køkken. I den her omgang blev det til en skøn og luftig choko banan kage, toppet med en god omgang Dulce de leche. Hvis du ønsker en ekstra kalorielet kage, så drop Dulce de leche og spis den som den er, eller lav en glasur af sukrin melis og lidt vand.

luftig chokobanankage

Opskrift på glutenfri choko banan kage.

Du skal bruge følgende til kagen: 

Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en foodprocesser og blend det godt igennem, til en jævn og glat dej.
Kom dejen i en smurt bageform og bag i en forvarmet ovn, ved 180 grader i ca 20-25 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på. BEMÆRK! ingen varmluft.
Lad kagen afkøle på en bagerist.

Top din choko banan kage med en halv dåse Dulce de leche, eller hvad du ellers foretrækker af topping. Opbevar kagen på køl, eller frys et par stykker ned, så du altid har lidt kage ved hånden.

Hvis du er en af dem der tæller kalorier, så kan jeg da lige oplyse, at hele kagen minus topping, er 1800 kcal. Jeg skar kagen ud i 16 stykker, hvilket svarer til ca. 112 kcal pr. stk. Et stykke kage med Dulce de leche topping, giver et kalorie indtag på omkring 142 kcal.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme

syndig og sund choko banankage

Ingen kommentar

Skriv et svar