Spicy panang karry er noget af det bedste thai mad der findes.. ihvertfald hvis du spørg mig.
Uhme-numme-num.
Det er en velafbalanceret ret, der både er spicy, sød og fuld af smag på en og samme tid. Retten kan laves med alverdens forskellige grøntsager og med lige præcis det kød du foretrækker – ja den kan jo faktisk laves uden kød, så du har en vegansk version.
What’s not to like?
Retten er super nem at lave og mange af ingredienserne der skal bruges, kan du få i din lokale Netto, Kvickly, Menu m.fl. Der er dog enkelte af tingene, hvor du nok er nødt til at ligge vejen forbi dit lokale thai-supermarkeder.
Jeg er så heldig, at jeg bor 5 minutter i bil, fra mit lokale thai-supermarkeder. Hvis du ikke er så heldig som jeg, så kan tingene også shoppes online. Her kræver det bare lidt planlægning, så tingene når frem i tide, til du skal bruge dem.
Jeg købte kaffir limeblade, panang karry paste (kan også købes i menu), kokossukker (kan også købes i menu) og kokosmælk af mærket Chaokoh, i mit lokale thai-supermarkeder. Det er super vigtigt, at du køber en kokosmælk af god kvalitet, da mange af de billige mærker der findes der ude, er alt for vandet. Kokosmælken giver den der lækre creaminess og afrundede smag til retten. Så brug lidt ekstra penge på en ‘ordentlig’ kokosmælk – du vil ikke fortryde det.
Spicy panang karry med kylling og grønt
Print OpskriftIngredienser
- 500g kylling, skåret i tynde aflange stykker
- 1 dåse kokosmælk af god kvalitet
- 6 kaffir limeblade, snittet i fine strimler
- 2 spsk fiskesovs
- 2 spsk kokossukker
- 2 spsk panang karry paste
- 2 spsk olie
- 2 gulerødder, snittet på skrå
- 1 røde peberfrugter, fint snittet på langs
- 100g friske grønne bønner
Instruktioner
Rengør bønnerne og skær enderne fra. Skær dem eventuelt i mindre stykker.
Opvarm lidt olie i en gryde ved medium-høj varme. Tilsæt karrypastaen og lad den svitse i 1-2 minutter, imens du rør godt rundt.
Tilsæt kylling og brun det af.
Tilsæt kokosmælk, limeblade, fiskesauce og kokossukker. Rør godt rundt og bring retten i kog. Skru ned til medium-lav varme og lad retten simre i 30 minutter.
Smag til og tilsæt eventuelt lidt ekstra palmesukker.
Tilsæt grøntsagerne og lad dem simre med i yderligere 5-10 minutter.
Smag til en sidste gang inden servering.
Den lækre spicy panang karry serveres med ris.
Rigtig god fornøjelse – bon appétit.
Ingen kommentar